Ladda ner pressmaterial

Hämta pressmaterial

Om er skola har anmält sig till Team Rynkeby Skolloppet och ni gärna vill berätta för den lokala pressen om loppet, får ni gärna använda och anpassa nedanstående pressmeddelande så att det stämmer för er skola. Om ni har några frågor får ni gärna kontakta Martina Mårlind, PR- och kommunikationsansvarig för Team Rynkeby Fonden Sverige, +46 766 27 64 19
 

BARN FRÅN [SKOLANS NAMN] SPRINGER FÖR BARN MED CANCER

[Antal] elever från [skolans namn] i [stad] snörar på sig sina löparskor för den goda sakens skull när Team Rynkeby Skolloppet genomförs på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland den 7 april – fredagen före påsklovet.

Genom att delta i Team Rynkeby Skolloppet ska eleverna från [Skola] vara med och samla in pengar till Barncancerfonden.

Det berättar [Namn], [titel] från [Skola]

– [Input till citat] Det är viktigt för oss informera eleverna om att inte alla barn är friska. Varje år drabbas 360 svenska barn av cancer, och även om det har hänt mycket på forskningsområdet de senaste åren så återstår det fortfarande mycket arbete innan alla barn kan botas – och det är därför som vi springer före påsklovet, säger [han/hon] och fortsätter:

– [Input till citat] Genom att delta i Team Rynkeby Skolloppet får vi därmed möjlighet att ta upp en viktig problemställning i undervisningen, samtidigt som vi ger eleverna möjlighet att göra något åt denna problemställning på ett aktivt sätt, säger [Namn].

Eleverna kämpar tillsammans
Det är tredje gången som Team Rynkeby Skolloppet genomförs på skolor i Norden.

2016 deltog 107 000 elever från 336 danska och svenska skolor i Team Rynkeby Skolloppet. Eleverna samlade in totalt 23,1 miljoner kronor, som gick oavkortat till kampen mot barncancer.

Enligt [Namn] är beloppet på checken dock långt ifrån det viktigaste när [Skola] deltar i Team Rynkeby Skolloppet.

– [Input till citat] Det viktigaste är att eleverna gör det här tillsammans. Det är inte intressant hur mycket den enskilda eleven, klassen eller skolan samlar in för ändamålet. Det viktigaste är att eleverna i de olika klasserna, skolorna och länderna gör något som totalt sett bidrar till att göra skillnad, säger [han/hon].

Eleverna som deltar i Team Rynkeby Skolloppet har möjlighet att samla in pengar till Barncancerfonden genom att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas att skänka ett mindre belopp för varje varv eller kilometer som den enskilda eleven springer under loppet.

Alla svenska bidrag går oavkortat till Barncancerfonden.

Ytterligare information:
[Namn], [titel] från [Skolas], tel.: [direktnummer].


  

Team Rynkeby News - Videoblogg

Häng med lagen bakom kulisserna på träningar, evenemang och följ med under Tour de Paris.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram