Nyheter

Nyheter

Press och medier kan vända sig till Martina Mårlind, PR- och kommunikationsansvarig för Team Rynkeby - God Morgon på mam@team-rynkeby.com 0766-276419. 

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Då avslöjas rekorddonationen till Barncancerfonden

Efter tio månader av hårt slit, där deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon arbetat aktivt med att samla in pengar till förmån för kampen mot barncancer, kommer det slutgiltiga insamlingsbeloppet äntligen att offentliggöras. Med stor folkfest och under ledning av David Sundin kommer den rekordstora checken att överlämnas till Barncancerfonden lördagen den 28:e september i Jönköping.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby etablerar cykelklubb för tidigare deltagare

Tidigare deltagare på Team Rynkeby - God Morgon får nu möjlighet att bli en del av Team Rynkeby-familjen återigen. Team Rynkeby Fonden har just skapat cykelföreningen “Team Rynkeby Cycling Club” för tidigare deltagare.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Rekordmånga ansökningar till Team Rynkeby - God Morgon 2020

Rekordmånga personer har skickat in sin ansökan med förhoppningen om att göra sitt livs cykeläventyr tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon 2020. Det kan konstateras efter att Team Rynkeby Fonden stängt ansökan inför kommande projektår.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Eric överlevde cancern mot alla odds - i år cyklade han till Paris med sin pappa

När Eric Ulesköld endast var ett år gammal fick hans föräldrar motta beskedet som varje förälder fruktar. Efter ett telefonsamtal mitt i natten, blev det akut ambulansfärd mot sjukhuset och barnonkologen. Det var början på en lång resa och ett konstant svävande mellan liv och död. ”Idag är jag bara så tacksam. Vi visste inte hur länge vi skulle få ha Eric kvar, berättar Niclas Ulesköld, som under sommaren cyklade med sin son till den franska huvudstaden.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Så skriver du en bra ansökan till Team Rynkeby - God Morgon

Om du drömmer om att delta i Team Rynkeby den kommande säsongen är det tre saker du bör fokusera på i din ansökan.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Har fått 100 nya vänner – i den gula tröjan är vi alla lika

Det spelar ingen roll om man är en 25-årig lagerarbetare eller en 77-årig verksamhetschef. När den gula tröjan dras på är vi alla lika. Så låter det i samklang från två av Team Rynkebys yngre deltagare.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Cyklar du till Paris i sommar? Se tid och plats för informationsmöten

Missa inte din chans att göra skillnad för cancerdrabbade barn, samtidigt som du gör något gott för dig själv och får en upplevelse för livet. Vill du veta mer? Här hittar du tid och plats för informationsträffar inför Team Rynkeby - God Morgons projektår 2020. läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Här är priserna för att delta i Team Rynkeby - God Morgons cykeltur 2020

Priserna för att delta i Team Rynkeby - God Morgons cykeltur 2020 är har bara ändrats lite från fjolårets. Här kan du se vad det kostar att delta som cyklist eller servicepersonal.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby-direktören: "Det här ska vi vara riktigt, riktigt nöjda med"

Det var en mycket nöjd Team Rynkeby-direktör som hälsade över 2 500 Team Rynkeby-deltagare välkomna till Paris igår.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Kämpen Elsa 11 år cyklade med pappa in i mål

Elsa Andersson, 11 år är den yngsta deltagaren någonsin att cykla in under den gula målportalen i Paris, tillsammans med deltagarna i Team Rynkeby. Egentligen har hon inte åldern inne för att delta, men undantag gjordes när hon dagen till ära lämnade barncanceravdelningen hemma i Sverige för att göra sällskap med pappa in i mål.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Åtta dagar på cykeln är över – Team Rynkeby fick ett rörande mottagande i Paris

Efter åtta dagar i sadeln avslutade Team Rynkeby idag sin årliga cykeltur till Paris till förmån för kritiskt sjuka barn. Och välgörenhetscykellaget fick en rörande mottagning i den franska huvudstaden.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Följ Team Rynkebys ankomst till Paris LIVE från kl. 13:00

Team Rynkeby LIVE-streamar hela välgörenhetscykellagets ankomst till Paris idag. Du kan följa ankomsten LIVE på den här sidan från kl. 13:00.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Cyklingen blev Carolines terapi efter Lucas cancer

Mitt under valborgsmässoafton 2014 vändes Caroline Magnussons värld upp och ner. Läkarna bekräftade att knölen i magen på hennes 3-årige son Lucas visade sig vara en elakartad form av en ovanlig cancer. Tack vare framgångsrik forskning är Lucas idag färdigbehandlad, och lever som vilken 8-åring som helst. Men spåren efter sjukdomstiden satte sina spår hos Caroline. ”Cyklingen har blivit som en terapi för mig, en enda lång läkningsprocess från Lucas sjukdom”, berättar hon.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Magnus fick cancer när han var nio – Team Rynkeby är oslagbart

Magnus Magnusson var nio år gammal när han fick cancer. Han vet därför bättre än de flesta vad barn från Färöarna går igenom när de blir allvarligt sjuka och måste flyttas till Danmark för behandling – långt bort från familj och vänner.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

3-åriga Laura dog i cancer – nu hyllar hennes föräldrar Team Rynkeby i Belgien

Det var rörande scener som utspelade sig på Mur de Huy i Belgien tidigare idag när föräldrarna till 3-årige Laura, som gick bort i cancer i våras, mötte upp och hyllade Team Rynkeby-cyklisterna som nu är på väg till Paris.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Stämningen på topp på toppen av Mur de Huy

Ingen annan del av Tour de Paris, är så omtalad och fruktad som den legendariska backen Mur de Huy i Belgien. Solen sken på deltagarna när de en efter en tog sig upp för den ökända muren.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

28 lag passerar Mur de Huy idag – se tiderna här

28 Team Rynkeby-hold passerer i dag den legendariske Ardenner-bakke, Mur de Huy. Tour News sender LIVE fra toppen hele formiddagen. Se hvornår holdene ankommer her.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Lovisa hade ingen chans

Att som förälder få höra att sitt barn har noll procents chans att överleva, är varje förälders värsta mardröm. För barn som drabbas av diagnosen pons gliom, en hjärnstamstumör, är det idag verkligheten. Än så länge är det inget barn som klarat sig undan sjukdomen. ”Vi fick 10 månader med Lovisa, innan hon gick bort”, berättar Thomas Rydström, som just nu cyklar mot Paris tillsammans med TRGM Malmö, som en hyllning till dottern.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Vi fick börja från grunden – men vi lär oss alltid någonting nytt”

Innan den här säsongen började etablerade Team Rynkeby Fonden sitt allra första lag i Tyskland. Inlärningskurvan har varit brant för Team Rynkeby – hohes C Nieder-Olm, men efter tre dagar i sadeln börjar rutinerna sitta.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Hanna överlevde cancern - ”En maxdos var den enda chansen för mig att överleva.”

När Hanna Falk var endast fyra år gammal drabbades hon av leukemi. Hela femton år senare friskförklaras hon, efter att ha spenderat många timmar av sitt liv på sjukhus. ”Jag fick veta i efterhand att jag var nära att stryka med.”, berättar Hanna, som för första gången deltar i TR-GM Linköping.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Jettes dotter fick cancer när hon var 14 – nu cyklar hon och hennes svärson till Paris för att hjälpa barn som också är sjuka

Jette Haugaard och Kasper Mikkelsen är mor och svärson. De cyklar tillsammans i Team Rynkeby av en mycket speciell anledning.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Ingen förälder ska behöva se sitt barn ta sitt sista andetag”

”Ju fler föräldrar som slipper se sitt barn ligga på dödsbädden, desto bättre mår jag”. Så beskriver Roger Bäcklund sitt engagemang i laget och varför projektet ligger honom så varmt om hjärtat. Samma dag som Tour de Paris startade var det precis på dagen sex år sedan hans dotter somnade in till följderna av hudcancer.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Jette och hennes lag jobbar hårt från morgon till kväll – Det finns en fantastisk gemenskap

Jette Kaastrup Christensen har varit med i Team Rynkeby Ringes serviceteam i åtta år. Men även om hon jobbar hårt från tidig morgon till sen kväll så kan hon inte tänka sig en sommar utan en tur till Paris.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Laget gav Annica livsglädjen tillbaka

I november 2017 tog livet ett oväntad vändning för Annica Liljekvist. Den knöl som hon känt i bröstet visade sig vara en aggressiv typ av bröstcancer. Efter flera månader av tuffa behandlingar, blev hon äntligen färdigbehandlad under förra sommaren. Endast en månad efter att hon tagit sista behandlingen, skickade hon in sin ansökan om att delta i Team Rynkeby-projektet. ”Jag tror inte de i laget vet hur mycket de betyder för mig, säger hon.”

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Christer, 77; ”Alla kan vara med och alla kan bidra”

Christer Dahlén är deltagaren som inte bara kan meritera sig som den historiskt äldsta deltagaren i projektet, utan har även med sitt företag Byggmästar’n i Skåne AB donerat 1 125 000 kronor oavkortat till årets insamling. Utöver det har Christer även bidragit till att samla in totalt hela 2,1 miljoner kronor via sina nätverk. ”Han är mannen med det enorma hjärtat”, säger hans lagkamrat Annica och får medhåll från resterande deltagare.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby blev Arilds terapi när han förlorade sin 6-årige son i cancer

Arild Østbø mistede sin 6-årige søn til kræft i 2012. Kort efter var han med til at starte Team Rynkeby op i Norge. Det blev hans måde at bearbejde sin sorg.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Det är inte humant att vara så ung och veta att man ska dö.”

Tour de Paris 2019 har officiellt kickat igång, då hela 54 lag från sju olika länder nu påbörjat sin färd mot den franska huvudstaden. Det var många tårfyllda ögon och känslor i luften när TRGM Lund besökte deras första anhalt på Barn- och Ungdomssjukhuset i Lund, där de besökte de barn som just nu kämpar för livet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Det betyder mycket att få en chans att säga tack”

Betina Vedsted cyklede de første tre kilometer af Team Rynkebys tur til Paris sammen med sin søn Jacob, der har været igennem et langt og hårdt kræftforløb.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Rekordmånga Team Rynkeby-cyklister startade tillsammans i Köpenhamn

550 cyklister från 12 lag startade tillsammans i Köpenhamn tidigare idag när Team Rynkeby - God Morgon nu gör sin 18:e tur till Paris.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby-turen till Paris – se tid och plats

Team Rynkeby – God Morgons 54 lag startar turen till Paris med 47 evenemang i 41 städer i sex länder under sju olika dagar. Se hela överblicken här.

läs mer…

Presskontakt

Mikkel Tholstrup Dahlqvist
Communications Manager
mtd@team-rynkeby.com
Telefon: +45 20 15 70 76

Paul Chronqvist-Svensson
Country Manager
pcs@team-rynkeby.com
Telefon: +46 70-491 13 36

Rekordstort antal deltagare i Team Rynkeby – God Morgon

Rekordmånga deltagare till Team Rynkeby - God Morgon 2021

Team Rynkeby Fonden gör nu omstartar med nätverket TRCC för tidigare deltagare.

Team Rynkeby trotsar coronakrisen och skänker 37,7 miljoner kronor till sjuka barn

Checköverlämning livesänds - se datum och tid här

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram