Nyheter

Press och medier kan vända sig till Martina Mårlind, PR- och kommunikationsansvarig för Team Rynkeby - God Morgon på mam@team-rynkeby.com 0766-276419. 

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Christer, 77; ”Alla kan vara med och alla kan bidra”

Christer Dahlén är deltagaren som inte bara kan meritera sig som den historiskt äldsta deltagaren i projektet, utan har även med sitt företag Byggmästar’n i Skåne AB donerat 1 125 000 kronor oavkortat till årets insamling. Utöver det har Christer även bidragit till att samla in totalt hela 2,1 miljoner kronor via sina nätverk. ”Han är mannen med det enorma hjärtat”, säger hans lagkamrat Annica och får medhåll från resterande deltagare.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby blev Arilds terapi när han förlorade sin 6-årige son i cancer

Arild Østbø mistede sin 6-årige søn til kræft i 2012. Kort efter var han med til at starte Team Rynkeby op i Norge. Det blev hans måde at bearbejde sin sorg.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Det är inte humant att vara så ung och veta att man ska dö.”

Tour de Paris 2019 har officiellt kickat igång, då hela 54 lag från sju olika länder nu påbörjat sin färd mot den franska huvudstaden. Det var många tårfyllda ögon och känslor i luften när TRGM Lund besökte deras första anhalt på Barn- och Ungdomssjukhuset i Lund, där de besökte de barn som just nu kämpar för livet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Det betyder mycket att få en chans att säga tack”

Betina Vedsted cyklede de første tre kilometer af Team Rynkebys tur til Paris sammen med sin søn Jacob, der har været igennem et langt og hårdt kræftforløb.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Rekordmånga Team Rynkeby-cyklister startade tillsammans i Köpenhamn

550 cyklister från 12 lag startade tillsammans i Köpenhamn tidigare idag när Team Rynkeby - God Morgon nu gör sin 18:e tur till Paris.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby-turen till Paris – se tid och plats

Team Rynkeby – God Morgons 54 lag startar turen till Paris med 47 evenemang i 41 städer i sex länder under sju olika dagar. Se hela överblicken här.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Följ färden mot Paris minut för minut

Du kan följa Team Rynkeby - God Morgons färd till Paris minut för minut. Med hjälp från det svenska GPS-företaget Axtech AB live-trackar Team Rynkeby - God Morgon hela färden till paris online.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby anordnar stor folkfest i Paris – se tid och plats

Flera tusen personer förväntas resa till Paris för att ta emot Team Rynkeby - God Morgon när välgörenhetscykellaget anländer till den franska huvudstaden den 6 juli 2019.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Skolelever sprang ihop 8 miljoner till Barncancerfonden

8 miljoner kronor. Så mycket har svenska skolelever samlat in till Barncancerfonden, i samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. Årets insamlingsresultat visade verkligen hur många bäckar små, kan bli en riktigt stor å. - ”Jag är jätteglad för det, så att alla barn kan sluta dö av cancer”, säger Isabelle, 6 år, som själv deltog i loppet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Isabelle sprang mot cancer - med cancer

Hela nitton varv sprang sex-åriga Isabelle runt idrottsplanen, när hon tillsammans med sina skolkamrater deltog i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet under strålande sol. Hand i hand med klasskamraterna tog hon sig i mål efter att ha hållit igång under hela timmen som loppet pågick. Detta trots att hon är mitt under sin leukemibehandling. - ”Det var lättare när många ville springa med mig, säger en nöjd Isabelle efter loppet.”

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

En kvarts miljon skolelever springer för svårt sjuka barn

Hela en kvarts miljon skolelever är startklara för att springa Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet, som kommer att arrangeras på 924 skolor runt om i Norden. Ännu ett år är intresset för att delta i välgörenhetsloppet rekordstort.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Sista anmälningsdagen för Nordens viktigaste och roligaste motionslopp för skolelever

Den 3e maj 2019 går Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet av stapeln, ett lopp där skolelever från hela Norden snörar på sig löparskorna för den goda sakens skull. Hittills har över 73 000 svenska skolelever från 279 skolor anmält sig - och deltagarlistan växer i snabb takt. Den 1 mars är det sista chansen att anmäla sig till årets roligaste och viktigaste motionslopp.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby - God Morgon får rekordmånga loggor på cykelkläderna

1342 företag kommer i år få sina logotyper på Team Rynkeby - God Morgons cykelkläder. Det är det högsta antalet klädsponsorer i välgörenhetsprojektets historia.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Deadlinen närmar sig: Rekordmånga företag vill synas på Team Rynkeby - God Morgons cykelkläder

I fjol samlade Team Rynkeby Fonden in 100 miljoner till förmån för svårt sjuka barn runt om i Norden. Om insamlingen fortlöper som den gjort hittills, är det mycket möjligt att det även nästa år blir en rekorddonation. Men för att det ska ske, krävs det fortsatt hårt arbete fram till deadlinen den 18e januari 2019.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Rekordåret 2018: Över 100 miljoner till livsviktig forskning

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Nytt år och helt ny kläddesign

Team Rynkeby – God Morgons gula cykelkläder har fått ett rejält designlyft för den kommande cykelsäsongen. De nya cykelkläderna finns nu till försäljning i vår webbshop.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

3-åriga Laura mottog Team Rynkeby-check - nu har läkarna släckt hoppet

Lasse Piester-Stolpe, pappa till cancerdrabbade Laura, höll ett gripande tal på Torget i Ringe, när Team Rynkeby i oktober lämnade över årets insamlade medel till Børnecancerfonden. Nu har läkarna lämnat beskedet som alla föräldrar fruktar - det finns ingenting mer de kan göra för deras 3-årige dotter.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby - God Morgon donerar 34,9 miljoner och blir Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare


Välgörenhetscykellaget Team Rynkeby - God Morgon donerar 34,9 miljoner SEK till förmån för kampen mot barncancer - och slår därmed historiskt rekord och blir Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Det stod klart när insamlingsbeloppet offentliggjordes och checken lämnades över till Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden idag. 


läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Stöd Barncancerfonden genom världens största välgörenhetscykelprojekt - är ditt företag med 2019?

Förra året ingick över 1300 företag guld- och platina-sponsorskap med Team Rynkeby Fonden, vilket innebär att det ännu ett år kommer att doneras en rekordsumma till välgörenhetsorganisationer runt om i Norden. I Sverige går varenda krona oavkortat till Barncancerfondens livsviktiga arbete. Nu kan ert företag stödja världens största multinationella välgörenhetscykelprojekt - finns er logga med på kläderna under 2019?

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Då överlämnas rekordstor donation till Barncancerfonden

I år har 1 900 cyklister från 48 lag i Norden trampat, svettats, skrattat och gråtit tillsammans, medan de samlat in pengar till Barncancerfonden och cyklat till Paris. Lördagen den 6e oktober avslutas projektåret 2018, då de svenska deltagarna cyklar i en parad med slutdestination Stortorget i Malmö. Där kommer årets rekordstora summa att överlämnas till Barncancerfonden. 

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Rekordmånga lag cyklar till Paris sommaren 2019

Lagen har nu tagits ut och i och med det rekordhöga antalet deltagare, står det nu klart att det kommer att bli fler lag i det europeiska välgörenhetsprojektet än någonsin tidigare. Även i Sverige blir det fler lag är tidigare år, då hela 16 lag från olika städer och regioner kommer att cykla ner till den franska huvudstaden nästa sommar.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby - God Morgon förlänger tidsfristen för ansökan 2019

Om du vill vara en del av Team Rynkeby - God Morgon den kommande säsongen, så 
är det hög tid att skicka in din ansökan. Däremot har TR-GM Sverige beslutat att ge potentiella deltagare ytterligare nästan två veckor på sig att ansöka. Senast den 30e augusti 2018 behöver din ansökan vara inskickad.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Så mycket kostar det att delta i Team Rynkeby - God Morgon 2019


Team Rynkeby Fonden vet nu vad det kostar att delta som cyklist och servicedeltagare i Team Rynkeby 2019. Här kan du se hela prisbilden och vad som ingår i deltagarpaketet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Carl cyklar för cancer - med cancer

Mitt under projektåret, ett par månader innan cykelturen till Paris, kom beskedet. Efter ett benmärgsprov fick Carl Roy beskedet som skulle få hans omvärld att stanna upp och bli kolsvart - cancer. Nu har han skickat in ansökan till projektet för tredje året i rad. ”Det finns inte längre några ursäkter till varför man inte kan cykla till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden. ”

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Kämpen Elsa cyklade in i mål med sin pappa

Jonas Andersson är en av cyklisterna som idag rullade in i Paris tillsammans med resten av deltagarna i TR-GM Kristianstad, som alla kämpat sig genom Europa till den franska huvudstaden. Men han hade även sällskap en annan liten kämpe - nämligen dottern Elsa, som nyligen fått bekräftat att hjärntumören hon hade för tre år sedan kommit tillbaka.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR-GM Halland tog västkusten ner till Paris

När lagkaptenen Mikael Grönström bestämde sig för att delta i projektet ett år till, beslutades det ganska snabbt att det skulle bli en annan rutt än den snabbaste och traditionella. TR-GM Halland inspirerades av TR-GM Täbys fjolårstur, och har under veckan färdats längst med den europeiska västkusten. ”Helt fantastisk tur” instämmer samtliga deltagare när vi ställer frågan.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Det här blir mitt sista år i projektet” sa David för fjärde året i rad

David Åberg har de sex senaste åren engagerat sig i Team Rynkeby - God Morgon-projektet. ”Det här blir mitt sista år i projektet”, har han sagt - varje år de fyra senaste åren. Ändå deltar han i TR-GM Helsingborg i år. Vi satte oss ner med David och frågade vad det var som gjorde att han varje år fortsätter lägga sitt hjärta och engagemang i projektet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Thea har väntat sedan hon var 12 år - nu tar hon sig upp för Mur de Huy

Endast 12 år gammal, bestämde sig Thea Evanson för att hon ville cykla till Paris. Sedan dess har hon sparat pengar och förberett sig för för resan. När hon fyllde 18 år sökte hon in till projektet, och idag tog hon sig till Belgien och upp för Mur de Huy - för Axels skull.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Stämningen på topp på toppen - se bilder från Mur de Huy

Ingen annan del av Tour de Paris, är så omtalad och fruktad som den legendariska backen Mur de Huy i Belgien. Med en temperatur över 30 grader och en hög luftfuktighet, besteg deltagarna en efter en den ökända muren.


läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Faluborna Susanne och Håkan har cyklat hela vägen från Dalarna ”Man får ju börja där man bor”

Paret Susanne Bata Sundin och Håkan Byrde har startat från den nordligaste punkten av alla svenska TR-GM-lag, då de har trampat hela vägen från hemstaden Falun. ”Ska man cykla till Paris, då får man ju börja där man bor”, säger paret från Dalarna. 


läs mer…

Presskontakt

Mikkel Tholstrup Dahlqvist
Communications Manager
mtd@team-rynkeby.com
Telefon: +45 20 15 70 76

Paul Chronqvist-Svensson
Country Manager
pcs@team-rynkeby.com
Telefon: +46 70-491 13 36

Team Rynkeby - God Morgon donerar 35 miljoner till sjuka barn


Checköverlämning livesänds - se datum och tid här

Lediga platser kvar för cykelturen till Paris 2022

Kom med Team Rynkeby – God Morgon till Paris 2022

Så skriver du en bra ansökan till Team Rynkeby - God Morgon

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram