Nyheter

Press och medier kan vända sig till Martina Mårlind, PR- och kommunikationsansvarig för Team Rynkeby - God Morgon på mam@team-rynkeby.com 0766-276419. 

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Rekordmånga lag cyklar till Paris sommaren 2019

Lagen har nu tagits ut och i och med det rekordhöga antalet deltagare, står det nu klart att det kommer att bli fler lag i det europeiska välgörenhetsprojektet än någonsin tidigare. Även i Sverige blir det fler lag är tidigare år, då hela 16 lag från olika städer och regioner kommer att cykla ner till den franska huvudstaden nästa sommar.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby - God Morgon förlänger tidsfristen för ansökan 2019

Om du vill vara en del av Team Rynkeby - God Morgon den kommande säsongen, så 
är det hög tid att skicka in din ansökan. Däremot har TR-GM Sverige beslutat att ge potentiella deltagare ytterligare nästan två veckor på sig att ansöka. Senast den 30e augusti 2018 behöver din ansökan vara inskickad.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Så mycket kostar det att delta i Team Rynkeby - God Morgon 2019


Team Rynkeby Fonden vet nu vad det kostar att delta som cyklist och servicedeltagare i Team Rynkeby 2019. Här kan du se hela prisbilden och vad som ingår i deltagarpaketet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Carl cyklar för cancer - med cancer

Mitt under projektåret, ett par månader innan cykelturen till Paris, kom beskedet. Efter ett benmärgsprov fick Carl Roy beskedet som skulle få hans omvärld att stanna upp och bli kolsvart - cancer. Nu har han skickat in ansökan till projektet för tredje året i rad. ”Det finns inte längre några ursäkter till varför man inte kan cykla till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden. ”

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Kämpen Elsa cyklade in i mål med sin pappa

Jonas Andersson är en av cyklisterna som idag rullade in i Paris tillsammans med resten av deltagarna i TR-GM Kristianstad, som alla kämpat sig genom Europa till den franska huvudstaden. Men han hade även sällskap en annan liten kämpe - nämligen dottern Elsa, som nyligen fått bekräftat att hjärntumören hon hade för tre år sedan kommit tillbaka.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR-GM Halland tog västkusten ner till Paris

När lagkaptenen Mikael Grönström bestämde sig för att delta i projektet ett år till, beslutades det ganska snabbt att det skulle bli en annan rutt än den snabbaste och traditionella. TR-GM Halland inspirerades av TR-GM Täbys fjolårstur, och har under veckan färdats längst med den europeiska västkusten. ”Helt fantastisk tur” instämmer samtliga deltagare när vi ställer frågan.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Det här blir mitt sista år i projektet” sa David för fjärde året i rad

David Åberg har de sex senaste åren engagerat sig i Team Rynkeby - God Morgon-projektet. ”Det här blir mitt sista år i projektet”, har han sagt - varje år de fyra senaste åren. Ändå deltar han i TR-GM Helsingborg i år. Vi satte oss ner med David och frågade vad det var som gjorde att han varje år fortsätter lägga sitt hjärta och engagemang i projektet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Thea har väntat sedan hon var 12 år - nu tar hon sig upp för Mur de Huy

Endast 12 år gammal, bestämde sig Thea Evanson för att hon ville cykla till Paris. Sedan dess har hon sparat pengar och förberett sig för för resan. När hon fyllde 18 år sökte hon in till projektet, och idag tog hon sig till Belgien och upp för Mur de Huy - för Axels skull.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Stämningen på topp på toppen - se bilder från Mur de Huy

Ingen annan del av Tour de Paris, är så omtalad och fruktad som den legendariska backen Mur de Huy i Belgien. Med en temperatur över 30 grader och en hög luftfuktighet, besteg deltagarna en efter en den ökända muren.


läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Faluborna Susanne och Håkan har cyklat hela vägen från Dalarna ”Man får ju börja där man bor”

Paret Susanne Bata Sundin och Håkan Byrde har startat från den nordligaste punkten av alla svenska TR-GM-lag, då de har trampat hela vägen från hemstaden Falun. ”Ska man cykla till Paris, då får man ju börja där man bor”, säger paret från Dalarna. 


läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

”Detta är för min lillasyster och systerdotter”

På den gula cykelramen sitter det fasttejpat fotografier, som påminner Gabriella Gelkner om varför hon trampar till Paris. För andra året deltar hon i projektet - i år tillsammans med dottern Bella Gelkner. ”Vi gör detta för min lillasyster och systerdotter.”

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Anders låter inte fysiska hinder hindra honom från att cykla till Paris ”Vill man, så kan man”

När Anders Jungbeck blev diagnostiserad med MS - multipel skleros, blev han påmind om att kroppens alla funktioner inte längre var någon självklarhet. Han har även proteser i båda knäna samt i höften. Men trots detta cyklar han till Paris med en härlig inställning. ”Om man vill göra det, så är det bara att testa.”, säger han med ett leende.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

OS-guldmedaljören Bernt Johansson bytte tävlingscykeln mot en gul Bianchi

Efter att Bernt Johansson vunnit OS-guld och kammat hem VM-guld i lagtempo, har han nu lagt tävlingscykeln på hyllan. Istället färdas han över böljande landskap på europeiska landsvägar tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon Skaraborg.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

VD:n tog sponsorskapet ett steg längre - dubblar alla bidrag som kommer in

Varje år går hundratals företag in och sponsrar Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden. I år är det 1297 företag som valt att stödja välgörenhetsprojektet, genom ett platina- eller guldsponsorskap. Men sedan finns det företag som väljer att stödja projektet ytterligare och tar det hela ett steg längre.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Kungligt omhändertagande när HM Kung Carl Gustaf XVIs personliga kock servar TR-GM-cyklister

Drottningholms Slott står denna vecka utan en av sina kockar, då HM Kung Carl Gustaf XVIs personliga kock Einar Einarsen befinner sig ute på tyska landsvägar och servar Team Rynkeby - God Morgon Täbys cyklister på deras färd ner mot den franska huvudstaden.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Irma finns med på bröstet hela vägen till Paris

På TR-GM Täbys cykelkläder finns det på det vänstra bröstet tryckt
en barnteckning, en illustration av en katt. Under den står det ”Irma” och ett litet hjärta. Den ritades av Irma, 6 år gammal strax innan hon förlorade kampen mot cancern. Nu cyklar Irmas mamma Tina Lejdemyr till Paris för andra året, för att hedra minnet av hennes dotter.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Magnus och Gunnar bjuder på en historisk resa genom Europa

När Magnus Holmgren och Gunnar Håkansson tog sig an uppdraget med att ta fram Team Rynkeby - God Morgon Täbys rutt mot Paris, tog de uppdraget på största allvar. Med stor entusiasm och engagemang tog de fram en rutt med fokus på historiska inslag och det vackraste platserna i norra Europa, med start i Stockholm och avslut på franska rivieran.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Tour de Paris 2018 är igång - följ lagen live

Första tramptaget är nu taget och just nu rullar alla de svenska Team Rynkeby - God Morgon-lagen ute på vägarna. Via lagens live-trackers kan du följa lagen hela vägen till mot den franska huvudstaden.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Det bästa jag kan göra för Julius är att cykla till Paris

Jakob Kargaards sex-årige son är allvarligt sjuk i leukemi. Därför är det med ett tungt hjärta, men med vetskapen att kan faktiskt kan vara med och göra skillnad för sin sjuke son, som Jakob Kargaard idag sätter sig på cykelsadeln för att cykla till Paris med Team Rynkeby.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby tar plats i skolbänken - blir gratis läromedel i Skandinavien

Team Rynkeby Fondens projekt finns numera att läsa om som e-bok online och finns tillgänglig som gratis läromedel för länder i Skandinavien. Detta tack vare ett initiativ av elever från klass 06M på Östergårdsskolan i Halmstad. 


läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Så avslutar Team Rynkeby - God Morgon sin tur till Paris - se tid och plats här

Lördagen den 7e juli 2018 ankommer Team Rynkebys 48 lag till Paris. Se här hur och var välgörenhetscykellaget avslutar din årliga cykeltur till den franska huvudstaden.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Då startar Tour de Paris 2018 - få full överblick här

Lördagen den 23 juni 2018 tas det första tramptaget på årets Tour de Paris. Först åtta dagar senare sitter samtliga cyklister i sadeln. Få full överblick över 43 startplatser här.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Cyklar du till Paris med Team Rynkeby - God Morgon 2019?

Vill du göra skillnad för cancerdrabbade barn och deras familjer, samtidigt som du gör något gott för dig själv och får en upplevelse för livet? Då ska du ansöka till Team Rynkeby - God Morgon 2019.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Skolelever sprang ihop 6,3 miljoner till Barncancerfonden

När Team Rynkeby Fonden stängde årets insamling för Skolloppet stod det klart att många bäckar små verkligen kan bli en stor å. 6,3 miljoner svenska kronor. Så mycket har svenska skolelever samlat in till förmån för Barncancerfonden.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Ny EU-förordning ger Team Rynkeby - God Morgon problem

En ny EU-förordning skapar problem för välgörenhetscykellaget Team Rynkeby - God Morgon, som nu kommer behöva införskaffa portabla toaletter till sina 48 cykellag innan sommarens tur till Paris.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Stämningen på topp när 200 000 elever sprang för svårt sjuka barn

Den 23 mars snörade över 200 000 skolelever på sig löparskorna för den goda sakens skull när Nordens största välgörenhetslopp för skolelever gick av stapeln. I Kristianstad sken solen och stämningen var på topp, när hela 50 skolor i området arrangerade loppet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby - God Morgon förlänger tidsfristen för inbetalning av sponsorbidrag till Skolloppet

Efter att ett flertal skolor önskat förlänga möjligheten till att betala in sponsorbidrag i samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet, väljer nu välgörenhetsorganisationen att förlänga tidsfristen för inbetalningar. Som givare kan du fram till den 6 maj betala in ditt bidrag.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Rekordintresse för Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet - 110 % fler elever springer för svårt sjuka barn

Hela 76 146 svenska skolelever är startklara för att springa Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet, som arrangeras på 306 skolor runt om i Sverige. Loppet arrangeras samtidigt på skolor i Danmark, Norge och Finland. Totalt är det 210 000 barn i Norden som alla springer den 23e mars, fredagen innan påsklovet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Rekordmånga skolelever drar på sig löparskorna för svårt sjuka barn

700 skolor från Sverige, Danmark, Norge och Finland kommer tillsammans att sätta motion och välgörenhet på skolschemat, när Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet arrangeras fredagen före påsklovet.

läs mer…

<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

Team Rynkeby upplever en massiv sponsorframgång

Nästan 1300 företag har ingått ett guld eller platinasponsor avtal med Team Rynkeby Fonden. Det är en ökning med mer än 20 procent jämfört med förra året.

läs mer…

Presskontakt

Mikkel Tholstrup Dahlqvist
Communications Manager
mtd@team-rynkeby.com
Telefon: +45 20 15 70 76

Paul Chronqvist-Svensson
Country Manager
pcs@team-rynkeby.com
Telefon: +46 70-491 13 36

Deltagare byter medborgarskap för att komma till Paris


Insamlingsinitiativet Tabata of Hope satsar på världsrekord

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram