”Det är fantastiskt att vara en del av det här laget”
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 12-07-2017

”Det är fantastiskt att vara en del av det här laget”

Stämningen i Team Rynkeby Malmö inte mindre än helt fantastiskt - även efter 170 km på cykel.

Etapp 3 - Osnabrück-Neukirchen-Vluyn:
Om stamgästerna på den lilla vägkrogen - som Team Rynkeby Malmö lånat som rastplats för lunch på deras tredje etapp varje år sedan 2014 - trodde att de skulle få dricka en öl i lugn och ro på krogens terass denna tisdagsförmiddag, så fick de sig nog en överraskning. 

På parkeringsplatsen utanför krogen hade Team Rynkeby Malmö - efter att ha avtalat med ägarna naturligtvis - slagit läger och skapat deras egen lilla lunchfest med DJ, grillad mat, dans och allsång. Och det är helt klart att det skruvas upp en extra växel för stämningen under pausen, förklarar David Schaub, som tillsammans med sin fru Sofia antagit kaptensrollen i det sydsvenska laget. - Det gör en enorm skillnad för laget, att det är musik och dans, när vi kommer fram till depåstoppen. Det ska inte vara tråkigt att ha paus - vi försöker istället att skapa en massa glada miner genom musik och dans, för det ger en sådan energi och lust till deltagarna att sedan trampa ännu hårdare i pedalerna när vi kör vidare, säger han.

- När vi kommer in till pauserna, är vi trötta och hungriga, men när vi kör vidare efter att ha dansat och sjungit, så är vi fulla med energi och klarar att ta ännu en etapp, fortsätter David, medan DJ:en tar ännu en omgång av lagets egen, professionellt producerade slagsång.Team Rynkeby sprider glädje
Det är andra gången som David och Sofia Schaub kör turen till Paris med Team Rynkeby. David körde turen 2015, medan Sofia genomförde den 2016 - men i år är det första gången de kör den tillsammans.

Och Team Rynkeby-projektet betyder mycket för paret. För sex och ett halvt år sedan blev deras äldste son drabbad av leukemi, och först tre och ett halvt år senare under sommaren 2014 blev han färdigbehandlad. - Det är fantastiskt att vara en del av det här laget. Både för en själv, men också med tanke på det vi gått igenom, säger Sofia. 

- I många år har vi inte kunnat göra mycket annat än att passa våra barn, men nu är vi ute på andra sidan och har möjlighet för att vara med och göra en stor skillnad för andra barn tillsammans med helt fantastiska människor, fortsätter hon.

Och det är inte bara inom laget som Team Rynkeby Malmö sprider glädje, menar Sofia. 

- Om vi hade känt alla dessa fantastiska människor, under tiden som vi låg inne på sjukhuset, så hade det gjort en enorm skillnad och gett oss en hel del energi, säger hon.

Team Rynkeby Malmö och de övriga 43 Team Rynkeby-laget fortsätter idag deras tur till Paris idag, när etapp 4 väntar.

 

 

 

 

 

Tillbaka

Team Rynkeby News - Videoblogg

Häng med lagen bakom kulisserna på träningar, evenemang och följ med under Tour de Paris.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram