”Det här blir mitt sista år i projektet” sa David för fjärde året i rad
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 06-07-2018

”Det här blir mitt sista år i projektet” sa David för fjärde året i rad

David Åberg har de sex senaste åren engagerat sig i Team Rynkeby - God Morgon-projektet. ”Det här blir mitt sista år i projektet”, har han sagt - varje år de fyra senaste åren. Ändå deltar han i TR-GM Helsingborg i år. Vi satte oss ner med David och frågade vad det var som gjorde att han varje år fortsätter lägga sitt hjärta och engagemang i projektet.

När man träffar David Åberg möts man oftast av ett stort leende. De sex senaste åren har han varit en del av TR-GM Helsingborg, där han inte bara bidragit med mycket engagemang, men också spridit mycket glädje.


Han är en av de deltagare som varit med allra längst i projektet. År 2013 var han med som cyklist i ursprungslaget i Helsingborg, och har sedan dess även deltagit som servicechef under 2014-2016, för att sedan cykla igen 2017. 

Men i år varken cyklar han eller servar han cyklister. I år sitter han längst fram i klungan och leder cyklisterna rätt, på sin BMW 1200.

Vi undrar givetvis, vad det är som gör att han återkommer till projektet år efter år, trots planer på att sluta. - Det är väldigt lätt att säga att det här är det sista året, men sedan börjar man tänka tillbaka på alla de här fantastiska stunderna man har haft. Och då kommer suget tillbaka igen. Oftast är det någon månad efter finalen i Paris, när man träffar alla igen under Barncancertrampet i augusti. Då brukar man falla dit och så skickar man in sin anmälan, berättar David och skrattar. Stöttande familj

Deltagare som varit med i projektet vet att det tar mycket av ens fritid, att tid att samla in pengar och samtidigt hinna träna de timmar som krävs. David berättar att hans familj har varit mycket stöttande i projektet, och även uppmuntrat honom till att fortsätta.

- När jag sa att jag skulle ha mitt sista år, sa mina söner ”Men pappa, varför ska du sluta? Du är ju så glad när du är med i projektet.” Så då tänkte jag, att ja varför inte?, säger David. Det gör väldigt mycket för en personligen, samtidigt som man gör någonting gott för någon annan. Man träffar så mycket människor som man aldrig hade träffat annars.Likt en idrottsklubb, men utan konkurrens


David berättar att det har hänt mycket sedan starten av projektet, och att det har utvecklats otroligt mycket sedan premiäråret. - Det är framförallt kul att se hur projektet utvecklas, år efter år. Det blir bara bättre och bättre för varje år. Det inspirerar mig väldigt mycket. 

Han förklarar att han tycker att projektet är unikt på det viset att det verkligen inkluderar alla. - Många liknar det med att vara med i en idrottsförening, vilket är ganska likt. Men skillnaden är att man inte konkurrerar med positionerna. Alla har en plats i laget och alla är en del av laget. Jag tycker att det kännetecknar projektet och gör det unikt. Alla vill köra mot ett och samma mål, och alla vill vara med och göra skillnad för barnen.

Sista året i projektet?


David skrattar när vi frågar om det här blir hans sista år i projektet. - Ja, det tror jag faktiskt att det är. Det kan vara bra att få lite distans till projektet. Men jag har ju sagt det förut. Det kommer att bli svårt att lämna, men jag tror nog ändå att det faktiskt blir mitt sista år. Det kommer att bli väldigt tomt. Jag vet dock att även om projektet tar slut, så finns vännerna kvar. Vill du också cykla till Paris? 

År 2019 kommer det finnas lag i följande regioner/städer:
Team Rynkeby - God Morgon Dalarna
Team Rynkeby - God Morgon Göteborg
Team Rynkeby - God Morgon Halland
Team Rynkeby - God Morgon Helsingborg
Team Rynkeby - God Morgon Jönköping
Team Rynkeby - God Morgon Kalmar
Team Rynkeby - God Morgon Kristianstad
Team Rynkeby - God Morgon Linköping
Team Rynkeby - God Morgon Lund
Team Rynkeby - God Morgon Malmö

Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärad
Team Rynkeby - God Morgon Skaraborg
Team Rynkeby - God Morgon Stockholm
Team Rynkeby - God Morgon Täby
Team Rynkeby - God Morgon Värmland
Team Rynkeby - God Morgon Växjö


Tillbaka

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram