”Detta är för min lillasyster och systerdotter”
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 04-07-2018

”Detta är för min lillasyster och systerdotter”

På den gula cykelramen sitter det fasttejpat fotografier, som påminner Gabriella Gelkner om varför hon trampar till Paris. För andra året deltar hon i projektet - i år tillsammans med dottern Bella Gelkner. ”Vi gör detta för min lillasyster och systerdotter.”

Det är ingen nyhet att det finns mycket hjärta och engagemang i Team Rynkeby - God Morgon-projektet. Men längst vägarna mot Paris, möter man ibland dem som brinner lite extra mycket. Gabriella Gelkner tillsammans med dottern Bella, färdas längst vägarna med med två särskilda personer i medvetandet. Bilderna påminner när det känns tufft


Gabriella Gelkner tillsammans med sin dotter Bella Gelkner sitter på en uteservering i Tyskland, tillsammans med resten av TR-GM Lund. De har stannat för att fylla med lunch för dagen. Det är andra året Gabriella cyklar, då hon tillsammans med sin man Fredrik cyklade till Paris i fjol. I år cyklar inte Fredrik, men istället har Bella klivit in som en del av serviceteamet. På Gabriellas cykel sitter det fasttejpat tre bilder, som påminner henne om varför hon är med i projektet. 

- Jag förlorade min systerdotter Alexandra i en hjärntumör för två år sedan. Bara tre månader därefter förlorade jag även min lillasyster, också till följderna av cancer. Jag och min syster hade pratat länge om att vara med och cykla i Team Rynkeby, men det blev ju inte så. Men eftersom hon inte kunde göra det…, börjar Gabriella. 


- Så gör vi det, för henne, fyller Bella i och lägger armen om sin mamma. Känslosam resa

Gabriella berättar att systerdottern Alexandra insjuknade redan 2003 i en hjärntumör, då hon bara var åtta år gammal. Men därefter blev hon friskförklarad och förblev det i nio år. - Men sedan fick hon ett återfall, fortsätter Gabriella. Trots strålning, cellgifter och tuff behandling, så kom tumören hela tiden tillbaka. Hon fick återfall på återfall. Så i februari det året fick hon beskedet av läkarna att det inte fanns någonting mer att göra. Hon blev bara 21 år gammal. Att förlora en systerdotter och en kusin, är tufft nog. Dessvärre dröjde det inte länge förrän nästa tunga besked kom.

- Bara tre månader senare gick även min syster och Bellas moster bort, även det i cancer, säger Gabriella. Jag tänker på dem varenda dag, jag är ju så van att kunna ringa till min syster och berätta saker för henne. Ibland skriver jag av mig till henne på messenger på Facebook, när jag har någonting jag måste berätta. Gabriella berättar att hon brukar titta ner mot cykelramen, när det känns tungt på vägen och backarna suger musten ur benen. - Man tänker extra mycket på det när det är jobbigt, att vi inte har det särskilt jobbigt egentligen. Inte när man tänker på syftet. Herregud, vi stannar ju var femte mil för att fika, säger hon och ler. En ära att bära kläderna

Gabriella och Bella, förklarar båda att projektet känns viktigt för dem. - Det är verkligen en ära att få vara med i detta och bidra till syftet, säger Gabriella och Bella instämmer nickande.- Det känns bra när man vet att det är för en bra sak, fyller Bella i. 

Bella berättar att det inte är helt främmande att någon gång i framtiden även hon cykla till Paris. - Kanske inte nästa år, men någon gång i framtiden kanske. Kanske att vi cyklar hela familjen, säger hon. 

Tillbaka

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram