<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 04-07-2020

”Vi är inte i mål förrän vi utrotat barncancer”

I sommar firar välgörenhetscykellaget 10-årsjublileum i Sverige, där planen var att som varje år ge sig ut på den traditionella cykelfärden mot Paris. På grund av den rådande världspandemin, har turen behövts ställas in. Men trots detta kommer cyklisterna ändå genomföra en manifestation under vecka 28, där de cyklar runt om i Sverige med målet att fortsätta samla in pengar till Barncancerfonden. Detta under hashtagen #varjeresaärunik.Team Rynkeby - God Morgon är ett välgörenhetsprojekt som årligen samlar in pengar till förmån för svårt sjuka barn och inkluderar varje år en lagcykling till Paris. I år skulle totalt 2100 cyklister fördelade på åtta länder, tillsammans med sina respektive serviceteam, ta sig 120 mil ned till den franska huvudstaden. Men det rådande världsläget satte stopp för den årliga traditionen. Totalt har Team Rynkeby - God Morgon Sverige samlat in 157 miljoner kronor. Varje år när välgörenhetsprojektet lämnat över checken till Barncancerfonden, har det stått en ny rekordsumma på den. I Sverige har insamlingen gått från 1,1 miljoner det första året för att nu i fjol landa på 41,1 miljoner kronor. – Team Rynkeby - God Morgon har haft en otrolig utveckling och gått från att första året vara 11 cyklister till att i år vara 2100 stycken i 8 europeiska länder. I Sverige har intresset ökat rejält och förra året slog vi rekord med 41,1 miljoner insamlade kronor, där varenda krona gick till Barncancerfonden. Det finns en enorm vilja att bidra och göra skillnad, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige. 

Många av de insamlingsevenemang som skulle arrangerats under våren, har till följd av världssituationen behövts ställas in. Ändå har alla lag lyckats samla in en stor summa pengar under projektåret som gått.

- Trots situationen med covid-19, har vi kommit längre med insamlingen än vi någonsin kunnat hoppas på. Vi har lyckats vända motgång till framgång, då insamlingen pekar spikrakt uppåt. Men för att nå hela vägen i mål och slå ännu ett insamlingsrekord, behöver vi allmänhetens hjälp. Vi behöver så mycket stöttning som möjligt, för att nå hela vägen i mål. Varje resa är unik, och det här årets cykeltur blev långt ifrån vad vi hade tänkt oss. Men vi ställer inte in vår resa, vi ställer om. Vi är inte i mål, förrän vi utrotat barncancer.” säger Paul Chronqvist-Svensson. 


- Varje år slår deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon oss med häpnad. Men det här året har de nog överträffat sig själva genom att visa på ett osvikligt engagemang trots motgångar. Vi på Barncancerfonden känner en enorm tacksamhet inför det som Team Rynkeby - God Morgon gör för att stötta forskningen kring barncancer och de barn och familjer som drabbas, säger Thorbjörn Larsson generalsekreterare på Barncancerfonden. Var med i kampen med att utrota barncancer

Att gå igenom en cancerbehandling som barn är en lång och tuff resa för hela familjen. Team Rynkeby - God Morgons resa slutar inte förrän alla barn överlever cancer. Var med och bidra - för varje swishad krona färdas lagen en meter längs rutten till Paris. #varjeresaärunikGe ditt bidrag här:https://www.barncancerfonden.se/event/team-rynkeby-god-morgon/


 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram