<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 14-07-2017

Magnus vann över cancern och förlorade 60 kg

För exakt ett år sedan såg Magnus Stockhaus liv annorlunda ut. Med en oönskad övervikt, en cancerdiagnos och en nyligen avslutad relation, fanns det mycket Magnus ville förändra i livet. Så det gjorde han - och snart har han cyklat till Paris. Magnus Stockhaus fick det tråkiga beskedet under sportlovet 2014. Läkarna hade hittat en tumör, stor som en citron i hans ena testikel. Tyvärr var den dessutom ganska långt gången, och hade även spridit sig till andra delar av kroppen. Men i mitten av förra sommaren fick Magnus positivt besked från läkarna, och hans tillstånd såg bättre ut. Då kände han att han ville börja om på ny kula.

- Jag ville börja ett nytt kapitel i livet. Efter att mitt förhållande tog slut, och jag fick bra besked angående min egen cancer kände jag att jag ville komma tillbaka i form, berättar Magnus. 

Han förklarar att han är med i detta projektet för att hjälpa barn med cancer, då han själv vet precis vad de går igenom.

- Men givetvis också för att komma tillbaka i form, lägger han till.Vägde över 150 kg

Magnus vikt började gå uppåt i samband med att arbetsdagarna blev längre och stillasittandet ökade. Samtidigt var han en storkonsument av choklad, chips och kakor. Resultatet blev en oönskad övervikt på över 150 kg.

- Jag började träna med Team Rynkeby i september, och började så småningom även träna på gym. Snart tränade jag mellan 4-5 dagar i veckan. I början av året började jag också att ändra på kosten. Team Rynkeby är ett perfekt projekt för mig, så jag rör på mig samtidigt som jag med och hjälper andra. När Magnus kom med i Team Rynkeby i september, kom han in i spinningsalen bärandes på närmare 150 kg. Flera tvivlade på att han skulle orka träna så hårt, som det krävs av deltagarna i projektet. Men Magnus motbevisade varenda tvivlare. Nu cyklar han och tränar precis som vilken deltagare som helst. 

Många fördelar med viktnedgången 
Nu har Magnus tappat närmare 60 kg, och när vi träffar honom på toppen av Mur de Huy tror han att han börjar närma sig

 60 kilos viktnedgång. 

- Jag tog mig halvvägs upp! Och det gick galant, berättar han. Det känns fantastiskt när jag tänker tillbaka på att jag inte ens kunde gå upp för trappor utan att det lät som att jag höll på att dö. Det är kul att se resultat!


Stort stöd från laget
Magnus har under året fått stort stöd från laget, men kanske framförallt från lagkaptenen Peter Johnsson och flera av tjejerna.

- Det här är det bästa jag har gjort, hela projektet! Man har fått fantastiskt goda vänner, ett stort kompisgäng, stöttning och hejarop. Laget har varit väldigt bra stöd, samtidigt som de sätter lite press på en att fortsätta träna. 

Magnus är övertygad om att vem som helst kan ställa upp i Team Rynkeby. - Alla har förutsättningarna att vara med i Team Rynkeby! Alla kan lära sig, alla kan träna - men man behöver vara en öppen person som har lätt för att ta kontakt med nya människor - ett öppet sinne och glad! Och om du inte är glad när du börjar, så blir du glad när du har tränat klart. Med siktet framåt
Magnus tänker redan nu på att delta i Flandern Runt för motionärer, som arrangeras i Belgien varje år. Men först ska han ta sig i mål i Paris - vilket är imorgon! Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram