<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 09-02-2016

107 000 skolbarn springer till fördel för barn med cancer

10 000 svenska skolelever er med, når Team Rynkeby Skolloppet genomförs på skolor i Sverige och Danmark fredagen före påsk.

107 000 elever förenas i kampen mot barncancer när Team Rynkeby Skolloppet genomförs på 336 skolor i Sverige och Danmark, fredagen den 18 mars, 2016 - fredagen före påskhelgen.

Det är välgörenhetscykellaget Team Rynkeby som står bakom initiativet till Team Rynkeby Skolloppet, och precis som lagets årliga cykeltur till Paris så är det meningen att Team Rynkeby Skolloppet ska bli ett årligt återkommande event som ska bidra till att samla in pengar till kampen mot barncancer.

- Eleverna ska med hjälp av mikrosponsring från familj och vänner försöka samla in pengar till barn med cancer genom att under en begränsad tid springa så många varv som möjligt på en bana. Målet är att skapa en gemenskap mellan hundratals skolor där elever upplever att de gemensamt kan bidra till att göra en verklig skillnad, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden.

I Sverige är det mer än 10 000 elever från 41 skolor som är anmälda till motions- och välgörenhetsloppet.

Djupt imponerad av stödet
Det er första gången som Team Rynkeby Skolloppet genomförs på skolor i Sverige – förra året genomfördes loppet på mer än 100 danska skolor där 34.000 elever deltog. Därmed har deltagarantalet mer än tredubblats.

Och stödet imponerar Per Leander, generalsekreterare för Barncancerfonden, som är den organisation som de svenska Skolbarnen samlar in pengar till.

- Varje år får 360 Svenska barn cancer och även om fyra av fem barn i dag överlever sjukdomen, så det är fortfarande en mycket allvarlig sjukdom som får stora konsekvenser för de sjuka barnen och deras familjer. Alla behandlings förlopp sträcker sig vanligen över tre till fem år och även om barnet överlever så är där ofta alvarliga konsekvenser med biverkningar och handikapp till följd, säger Per Leander och tillägger:

- Därför måste vi bidra till forskning för att förbättra behandlingsmetoder för cancersjukdomar hos barn där bland annat Team Rynkeby Skolloppet kommer att bidra till att säkerställa behovet av medel för forskning. Det är verkligen fantastiskt att så många barn har en önskan att göra en skillnad för de sjuka barnen, säger Per Leander

Det är gratis för skolor att delta i Team Rynkeby Skolloppet, och alla insamlade medel kommer att doneras till kampen mot barncancer i Sverige och Danmark.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram