<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 13-09-2015

13,4 miljoner kronor skänks till Barncancerfonden

Välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby står bakom rekorddonationen. Över 700 sponsorer över hela landet har hjälpt 8 team bestående av 270 cyklister och 80 funktionärer i Team Rynkeby Sverige att nå skyhögt i sitt bidrag till forskningen kring barncancer.

Söndagen den 13 september överlämnade Paul Cronqvist-Svensson från Team Rynkeby en check på 13 433 255 kronor till Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden.

Team Rynkeby har sedan starten med välgörenhetsarbetet 2002 aktiverat tiotusentals cyklister och samlat in stora summor till välgörande ändamål och forskning inom barncancer. 2015 var ett rekordår för Team Rynkebys insamling och hela 13 433 255 miljoner skänks nu till svenska Barncancerfonden genom den insats som de svenska cyklisterna och funktionärerna bidrog med.

– Vi är oerhört stolta och glada över att Team Rynkeby än en gång bidragit till vår verksamhet och på ett konkret sett ger oss ytterligare medel till forskning inom barncancer, säger Per Leander, verksamhetschef Barncancerfonden.

En rullande välgörenhetsorganisation
Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetscykelteam som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Team Rynkeby grundades år 2002, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

– Under året ska deltagarna inte bara förbereda sig på att cykla dryga 1 200 km till Paris, utan förpliktar sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Vi står för alla centrala projektkostnader, vilket innebär att pengarna som Team Rynkeby samlar in i varje land oavkortat går till den lokala barncancerorganisationen i respektive land, säger Paul Chronqvist-Svensson, verksamhetschef Team Rynkeby Sverige.

Under 2015 bestod Team Rynkeby av 1 400 motionscyklister och 350 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna. Svenska truppen bestod i år av 8 team bestående av 270 cyklister och 80 funktionärer. Inför 2016 har över 3000 personer ansökt om de åtråvärda platserna till den utökade gruppen av 11 svenska team.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram