<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 02-03-2017

163.000 skolelever deltar i Team Rynkeby Skolloppet

Hela 163.000 skolelever snörar på sig löparskorna för den goda sakens skull, när Team Rynkeby Skolloppet går av stapeln i Sverige, Danmark, Norge och Finland fredagen den 7 april.

Team Rynkeby Fondens nyaste välgörenhetsinitiativ, Team Rynkeby Skolloppet, blir ett av årets största motions- och välgörenhetsevenemang. Det står klart när Team Rynkeby Fonden stängt anmälan till loppet. Hela 163.000 skolelever från 525 skolor är anmälda till Team Rynkeby Skolloppet, som arrangeras till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Deltagarantalet är mer än 55 procent högre än förra året och nästan fem gånger så stort som år 2015, då loppet arrangerades för första gången. - Gensvaret från skolorna har överträffat vår vildaste fantasi, säger Carl Erik Dalbøge, direktör på Team Rynkeby Fonden. Vi är otroligt stolta över, att vi i och med detta initiativ kan samla så många elever från så många skolor där alla har ett gemensamt syfte - nämligen att göra något gott för sig själva, samtidigt som man gör någonting gott för någon annan.161 svenska skolor

I Sverige kommer alla insamlade pengar i samband med loppet att gå direkt till Barncancerfonden. Åsa Blomberg, Chef Företagsinsamling på Barncancerfonden förklarar varför den här typen av insamlingsevenemang är så viktiga. 


- Sådana här initiativ är jätteviktiga för vårt arbete – vi är helt beroende av människors engagemang för att samla in pengar till forskning, berättar hon. Tack vare forskningen överlever idag i genomsnitt 80 procent av de barn som insjuknar i cancer. Vår vision är att utrota barncancer, och i den kampen gör varje krona skillnad. Jag vill rikta ett varmt tack till alla deltagande skolor, lärare och elever för deras stora engagemang!Innan loppet kommer skolorna få tillgång till ett utbildningsmaterial, diskussionsfrågor och filmer, där man lyfter ämnet barncancer. Syftet är att skapa förståelse och sprida kunskap kring sjukdomen bland barnen. - Genom att prata om barncancer i skolan skapas en förståelse för de barn som är sjuka, säger Åsa. Det är jätteviktigt att kompisarna inte försvinner för att någon är sjuk och inte kan vara med på samma sätt som tidigare. Utbildningsmaterialet kan även hjälpa till att involvera eleverna i sjukdomen och behandlingarna, något som kanske annars kan vara svårt att förstå.

Mikrosponsorskap
Innan loppet har eleverna möjlighet att ingå i mikrosponsorskap med familj, vänner och lokala företag, där de uppmanas att skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby Skolloppet. 

Pengarna betalas in elektroniskt till Team Rynkeby Fonden, som därefter donerar dem oavkortat till Barncancerfonden. Team Rynkeby Fonden samlade in 23,1 miljoner SEK i samband med Team Rynkeby Skolloppet 2016.

Se här vilka skolor som kommer att delta i Team Rynkeby Skolloppet 2017: 


 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram