<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 02-09-2015

1935 sökande har valts ut till Team Rynkebys bruttotrupp

1935 sökande har idag blivit informerade om att de har gått vidare i urvalsprocessen för en plats i Team Rynkeby 2016. Samtidigt har cirka 1000 sökande fått avslag på sin ansökan.

Med nästan 3000 sökande och bara 1650 platser i laget har det inte varit en enkel process för Team Rynkebys 38 lagkaptenerna och deras respektive styrgrupper att välja ut de 1935 personer som i dag har fått besked att de har gått vidare i urvalsprocessen för en plats i Team Rynkeby 2016.

Så säger Team Rynkeby Fondens direktör Carl Erik Dalbøge.

- Vi har fått en hel del bra och kvalificerade ansökningar i år. Det råder ingen tvekan om att de människor som har ansökt om en plats i Team Rynkeby för den kommande säsongen noga har tänkt igenom vad de kan bidra med till insamlingen och till det sociala sammanhanget i laget. Därför är det mycket synd att vi inte har plats för alla, säger Carl Erik Dalbøge.

Laget måste spegla samhället
Enligt Carl Erik Dalbøge har lagkaptenerna noggrant instruerats om hur de måste plocka ut sina lag så de har en lämplig fördelning av män och kvinnor, lämplig åldersgrupp och en lämplig mångfald i utbildning och yrke - samtidigt får antalet deltagare i laget inte överstiga att mer än hälften har cyklat resan tidigare.

- Det här innebär att en kandidat kan säkert vara intressant för Team Rynkeby i allmänhet, men att den sökande har valts bort lokalt till förmån för de totala urvalskriterierna, säger Carl Erik Dalbøge och fortsätter:

- De sökande har bedömts av det laget som ligger närmast deras hemadress, och med en stor skillnad på hur många sökande det finns till Team Rynkeby på olika platser i landet så är det också stora skillnader i hur svårt det har varit att få en plats i laget, säger han.

Samtliga sökande har fått svar på sin ansökan till Team Rynkeby idag.

De 1935 sökande som i dag har blivit meddelade att de är kvar i processen, kommer under september att gallras ner till cirka 1650 cyklister vilket i stort sett är storleken på nästa Team Rynkeby lag 2016.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram