<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 23-11-2018

3-åriga Laura mottog Team Rynkeby-check - nu har läkarna släckt hoppet

Lasse Piester-Stolpe, pappa till cancerdrabbade Laura, höll ett gripande tal på torget i Ringe, när Team Rynkeby i oktober lämnade över årets insamlade medel till Børnecancerfonden. Nu har läkarna lämnat beskedet som föräldrarna fruktat - det finns ingenting mer att göra för deras 3-årige dotter. 


När Team Rynkeby i oktober lämnade över årets check till Børnecancerfonden, höll Lasse Piester-Stolpe ett gripande tal, där han tackade Team Rynkeby-deltagarna för den storslagna insats de gjort för cancerdrabbade barn och deras familjer. För sex månader sedan fick Lasse och hans hustru Maiken Piester-Stolpe det fruktansvärda beskedet - att deras två år gamla dotter Laura drabbats av en mycket aggressiv hjärntumör. En försöksbehandling på Rigshospitalet, som bland annat finansierats av de pengar som samlats in av Team Rynkeby, gav föräldrarna hopp. Men det hoppet har nu släckts, skriver Lasse Piester-Stolpe i ett inlägg på Facebook.

- Vi har tyvärr dåliga nyheter. Maiken och jag blev förra tisdagen kallade till Rigshospitalet, där läkarna berättade för oss att tumören har börjat växa igen och att försöksbehandlingen inte har fungerat. Vi kommer därför avsluta behandlingen, skriver han, och fortsätter;- Vi förväntar oss inte att det endast är några veckor kvar tillsammans med Laura, men hon kommer inte att fylla fyra i juli nästa år. 


Inget barn ska dö av cancer

Carl Erik Dalbøge, direktör på Team Rynkeby Fonden, blev oerhört berörd av Lasses Facebook-inlägg.

- Det är hjärtskärande att läsa. Alla vi som var med på torget i Ringe och hörde Lasses ord, kan känna familjens smärta. Det är en fruktansvärd påminnelse om att vi, trots stora framgångar inom barncancerforskningen, ännu har långt kvar till målet. Inget barn ska dö i cancer, och jag vill å Team Rynkeby Fondens vägnar gärna uttrycka min djupaste sympati för Lauras familj i denna svåra tid, säger Carl Erik Dalbøge. Hans förhoppning är att deltagarna i Team Rynkeby-projektet ser Lauras historia som ännu en drivkraft till att samla in mer pengar till det livsviktiga ändamålet. - Om vi ska rädda fler barn med svåra cancersjukdomar, behövs det mer pengar. Den största delen av de pengar som finansierar barncancerforskningen i Danmark kommer från Team Rynkeby Fonden, säger Carl Erik Dalbøge.

Stöd barncancerforskningen 
Om du vill stödja Team Rynkeby Fondens arbete för att samla in pengar till barn med cancer, kan du fram till den 18e januari 2019 teckna sponsoravtal. 
Läs mer om hur du blir sponsor härFoto: Vibeke Volder.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram