<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 16-02-2017

370 skolor hittills anmälda till Team Rynkeby Skolloppet

Team Rynkeby Skolloppet ser redan nu ut att bli en framgång deltagarmässigt. Fler än 370 skolor har anmält sig till Nordens största motions- och välgörenhetslopp. Ska din skola vara med? 370 skolor från Danmark, Sverige och Finland har anmält sig till Team Rynkeby Skolloppet, varav 102 av dem är svenska skolor. Nu är det endast en vecka kvar till sista anmälningsdagen som är den 24 februari.

- Förra året deltog 340 skolor i loppet och vi hade en riktig anmälningsboom veckan innan sista anmälningsdag, säger Carl Erik Dalbøge, direktör Team Rynkeby Fonden. Om samma sak sker i år vet vi naturligtvis inte, men det är otroligt glädjande att se att vi redan nu kan bekräfta ett nytt deltagarrekord.

Barn gör skillnad för andra barn

Innan loppet har eleverna möjlighet att teckna mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby Skolloppet.

- Genom att delta i loppet gör eleverna inte bara något bra för sig själva genom fysisk aktivitet, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige. De bidrar även till att göra en märkbar skillnad för barn med cancer, då insamlingen som sker i samband med loppet går oavkortat till Barncancerfonden. Fler barn får ta del av insamlingen
i fjol samlade de danska och svenska skolorna in hela 23,7 miljoner SEK till Barncancerorganisationerna i respektive land i samband med Team Rynkeby Skolloppet. I år kommer pengarna i Danmark som samlas in via Skolloppet att gå till Børnelungefonden.

- Team Rynkeby har nu fått en ekonomisk muskel, som gör att vi kan göra skillnad för ännu fler barn, berättar Carl Erik Dalbøge. De danska skolorna har reagerat positivt på förändringen, och vill gärna vara med och göra en insats för barn med allvarliga lungsjukdomar. I de övriga länderna kommer insamlingen fortsatt att gå oavkortat till kampen mot barncancer.

I och med att Rynkeby Foods A/S täcker alla omkostnader i Team Rynkeby Fonden, är det därför helt gratis för skolorna att delta i loppet som går av stapeln den 7 april 2017. Anmälan är öppen fram till den 24 februari.Här kan du anmäla din skola. 


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram