<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 24-12-2017

500 julklappar till cancerdrabbade barn och tomteauktion slår rekord

Julklappsinsamlingar, tomteauktioner och julparader. Det har inte varit många lugna stunder för Team Rynkeby - God Morgon-deltagarna, som förutom att samla in sponsorer och skolor till Skolloppet, även ägnat mycket tid i december åt olika insamlingsevenemang. Julen är glädjens högtid, men också kanske givmildheten och de goda gärningarnas högtid. Hela två av fem svenskar skänker pengar till välgörenhet under julen, vilket inte minst märks i Team Rynkeby - God Morgons insamling. Samtliga lag har lagt mycket tid och engagemang under julmånaden, och arrangerat evenemang, tomte-auktioner, julklappsinsamlingar, pepparkakshusauktioner, julklappsinslagning och julparader.


Tomteauktion sprider sig och slår rekord
Förra året startade Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärads dåvarande lagkapten Tobias Guldstrand en auktion på Facebook, med syftet att auktionera ut sig själv som jultomte på julafton. I år har han återigen sparat ut skägget och kommer att spendera sin julafton ute hos 14 olika familjer i Borås. Även om fjolårets auktion genererade i imponerande 82 500 kronor, har rekordet ändå slagits i år. 131 351 kronor landade auktionen på strax innan julafton.

- Det var fantastiskt roligt att göra det förra året, och responsen har enbart varit positiv, säger Tobias Guldstrand. Det var en otroligt rolig dag, fylld av förväntan, glädje och massor av kärlek. 
Tomteauktionen, som från början etablerades av Jonny Ljungberg från Team Rynkeby - God Morgon Halland, har nu spridit sig även till TR-GM Jönköping. Adam Carlsson, som tillsammans med sin syster och lagkapten Angelique Carlsson, kommer att skippa familjetraditionerna, för att tomta för andra familjer i Jönköping och Huskvarna. De kommer under julafton att besöka 9 familjer, men kommer även att göra ett stopp på Ryhovs barnklinik för att lämna julklappar till de sjuka barnen. Över 500 julklappar till cancerdrabbade barn
Julklappsinsamlingar har blivit en mindre tradition inom lagen, där man dagarna innan julhelgen samlar ihop julklappar som sedan skänker dem till cancerdrabbade barn som dessvärre tvingas spendera sin julafton på sjukhuset. Ett av lagen som arrangerat julklappsinsamling i år är Team Rynkeby - God Morgon Göteborg. Hela 500 julklappar skänkes i dagarna till barncanceravdelningen på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus. Julklapparna som skänkes var till barn i alla åldrar, och även till syskon och föräldrar. - Det är otroligt att se en sådan drivkraft hos deltagarna och att de lägger så mycket tid och engagemang, inte bara på insamlingen, utan även den mjuka hjälpen för att göra tillvaron bättre för cancerdrabbade barn, säger Paul Cronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige. Det finns så mycket hjärta i detta projektet - helt fantastiskt att se!Julparad till förmån för barnen

Under december arrangerade Team Rynkeby - God Morgon Kristianstad en julparad, där företag fick donera en slant per deltagande barn. En mycket uppskattad favorit i repris, som framförallt uppskattades av barnen och blev ett härligt inslag som fick mycket exponering i staden. 20 000 kronor samlades in under själva paraden. 

Jultemat präglar även träningen

Inte minst har julstämningen spridit sig till spinningsalen och träningshallen, där deltagarna under december svettats till julmusik iklädda julgranskulor och tomteluvor. Det blir ju inte roligare än man gör sig!

God jul och tack för detta året! 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram