<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 17-06-2016

9-10 juli tar 314 cyklister första tramptaget mot Paris och ett nytt insamlingsrekord

Den 9-10 juli går startskottet för Team Rynkebys Tour de Paris 2016. 314 cyklister från 11 svenska lag kliver på cyklarna för att under 7 dagar trampa drygt 120 mil genom Europa med ett tydligt syfte. Att manifestera kampen för livet och insamlingen av mångmiljonbelopp till Barncancerfonden.

För sjätte året i rad växer välgörenhetsprojektet Team Rynkeby i Sverige. I år med fyra nya lag från Lund, Kristianstad, Kalmar och Värmland. Sammanlagt 11 lag med totalt över 400 cyklister och funktionärer som den 9-10 juli startar resan mot Paris. Den 16e juli går sammanlagt 1 503 cyklister från fem länder i mål vid Fontaine Lyon i Paris. I en och samma jätteklunga som färgar Paris gult.

- 14 år efter att projektet föddes i Danmark och sex år efter det första laget i Sverige är Team Rynkeby rekordstort. Det är roligt att Sverige växer snabbast och med fyra nya lag 2016 räknar vi med att nå ett nytt insamlingsrekord. Men först ska vi genomföra den underbara cyklingen till Paris, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.

Varje svenskt lag består av 20-40 cyklister och 6-10 funktionärer. Utöver Sverige ställer Danmark, Norge, Finland och Färöarna upp med sammanlagt 1 503 cyklister som under 7 dagar cyklar drygt 120 mil genom Europa. Den 16e juli går lagen i mål vid Fontaine Lyon i Paris, klockan 14.30. Cyklisternas resor genom Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien och Frankrike kan följas timme för timme på Team Rynkebys hemsida.

För varje år som välgörenhets-projektet funnits har det växt och 2015 samlade Team Rynkeby in över 61 miljoner kronor till cancerforskningen i de medverkande fem länderna, varav 13 miljoner kronor kom från de svenska lagen.

- Det finns ett otroligt engagemang och vilja att bidra med tid och pengar för att hjälpa Barncancerfonden och forskningen att rädda liv. Jag har aldrig tidigare upplevt en så stark frivillighet i ett välgörenhetsprojekt och intresset ökar hela tiden. Inför nästa år räknar vi med att lansera två nya svenska lag, vilket visar på kraften i projektet. På kort tid har vi också vuxit till Barncancerfondens näst största givare, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.

Team Rynkeby Sveriges 11 lag finns i Göteborg, Halland, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Kristianstad, Lund, Malmö, Stockholm, Täby och Värmland.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram