<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 03-11-2015

Årets resultat: 61,3 mio. kr. till kampen mot barncancer

61,3 miljoner kronor! Så mycket har Team Rynkebys 32 lag från fem länder samlat in till kampen mot barncancer 2015.

Den sista av de fem checkar till kampen mot barncancer blev överlämnade till Barnekreftforeningen i Norge i förra veckan och därmed så kan Team Rynkeby räkna samman årets totala insamlingsresultat.

61 287 622 svenska kronor har välgörenhetscykellagets 1400 cyklister och 350 service deltagare samlat in i kampen mot barncancer i Danmark, Sverige, Finland, Färöarna och Norge i 2015.

Det är 33 procent mer än det sista årets insamling, som då var Team Rynkebys största donation som någonsin.
- Där är en god grund till att vara stolt, Team Rynkebys deltagare har gjort et fantastisk arbete 2015. Med en så stor insamlingssumma kan man sätta igång mycket forskning som förhoppningsvis kommer att rädda många barns liv i framtiden och ge de överlevande barnen en bättre livskvalité, säger Carl Erik Dalbøge, direktör i Team Rynkeby Fonden.

En ny insamling är redan i gång

Team Rynkeby har nu plockat ut de 1600 cyklister och 400 servicedeltagare som är fördelade på 38 lokala lag som nästa sommar ska cykla turen till Paris till fördel för barn med cancer-därmed har också cykellaget tagit hjul på en ny insamling till kampen mot barncancer.

- I detta ögonblick arbetar lagen med att ingå sponsoravtal med företag som öskar att få sin logo på det lokala cykellagets tröja. Varje lag har möjlighet att ingå 43 Guldsponsorskap som ger företaget rätten till att placera deras logga på lagens cykelkläder, som alla ska vara undertecknade senast den 24:de januari 2016. Så de har mycket arbete nu, säger Carl Erik Dalbøge.

Deltagarna i Team Rynkeby täcker själv sina omkostnader för att delta i laget och juicejätten Rynkeby Foods A/S täcker alla centrala kostnader i projektet, därmed går alla insamlade medel oavkortat till de fem barncancerorganisationerna i Danmark, Sverige, Norge, Finland och Färöarna.

Största delen av pengarna går till att finansiera forskning kring barncancer.

Team Rynkeby cykler till Paris for 15:de gången från den 9:de-10:de juli till den 16:de juli 2016.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram