<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-10-2017

Årets resultat: 8,8 miljoner euro till svårt sjuka barn

Team Rynkeby - God Morgons arbete i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island och Färöarna har under 2017 resulterat i en donation på 8,77 miljoner euro, som oavkortat går till svårt sjuka barn. I helgen har Team Rynkeby - God Morgon kunnat presentera den slutgiltiga summan som välgörenhetscykellaget det senaste året samlat in i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island och Färöarna. 

Team Rynkeby Fonden kunde därmed konstatera att donationen uppgår till hela 8,77 miljoner euro, som kommer att doneras till de organisationer som Team Rynkeby - God Morgon samarbetar med i respektive land. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden.

- Det är verkligen imponerande, det hårda arbete som såväl cyklister som servicedeltagare lagt ner på projektet under året. Om man fördelar donationen på antalet deltagare, motsvarar det en summa på över 4000 euro per person. Jag känner inte till något annat välgörenhetsprojekt som engagerar så många människor under så lång tid. Deltagarnas insatser har, tillsammans med många andra saker, lett till att fler än 5000 företag har valt att stödja projektet, säger Carl Erik Dalbøge, direktör på Team Rynkeby Fonden. Skolelever står för en stor andel av donationen
Utöver de många företag som har valt att stödja Team Rynkeby - God Morgon detta året, har även 163 000 skolelever från skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland också stått för ett stort bidrag i donationen. 

Av de 8,77 miljoner euro som samlats in av Team Rynkeby - God Morgon i år, kommer över 1,9 miljoner euro från de 525 skolor som deltog i Team Rynkeby Skolloppet, som arrangerades fredagen före påsklovet i våras. 


- Eleverna ska vara otroligt stolta över den insats de har gjort. Det är fantastiskt att så många skolor ser Team Rynkeby Skolloppet som en möjlighet att engagera sina elever i ett viktigt välgörenhetsprojekt som verkligen gör skillnad för svårt sjuka barn runt om i Norden, säger Carl Erik Dalbøge.Med detta årets donation i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna och Island, har Team Rynkeby - God Morgon sedan starten för 15 år sedan samlat in inte mindre än 36,8 miljoner euro. Team Rynkeby - God Morgon håller just nu på att sätta ihop lagen för nästa års Tour de Paris, vilket kommer att genomföras från den 30e juni till den 7e juli 2018. TR-GM 2018 kommer att bestå av fler än 1900 cyklister och 450 volontärer fördelade på över 48 lag från sex olika länder. 


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram