<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 05-06-2014

Älmhult får ett internationellt Team Rynkeby lag

Älmhult kom på världskartan när IKEA etablerade sitt första varuhus på orten – nu får Älmhult också sitt eget Team Rynkeby lag.

1958 öppnade IKEA sitt första varuhus i Älmhult på gränsen mellan Småland och Skåne. Det har fått människor från hela världen att strömma till byn som i dag rymmer omkring 15.000 innevånare – en femtedel av dem arbetar för IKEA.

Den internationella atmosfären som IKEA har gett den lilla byn i Småland kommer troligtvis också att prägla byns nya Team Rynkeby lag.

Så låter det från Carin Ludwig som är utpekad som kapten för laget.

- Älmhult är en liten ort men den har ändå en internationell atmosfär. IKEA är stort här i Älmhult och drar till sig många människor från hela världen.

- Jag hoppas innerligt att det er möjligt at överföra något av denna internationella mångfald till vårt nya Team Rynkeby lag så vi kan sprida budskapet om insamlingen till Barncancerfonden till flera länder, säger Carin Ludwig.

Gör något gott för dig själv när du gör gott för andra
Carin Ludwig flyttade till Älmhult med sin familj från Helsingborg för lite mer än ett år sedan och det betydde att hon inte kunde vara med i år.

- Jag ville riktigt gärna ha varit med i Team Rynkeby Helsingborgs lag i år men kunde inte för att vi flyttade. Därför är jag lycklig för att jag lyckades dra in Team Rynkeby-projektet till Älmhult så att vi kan skapa ett lag här, säger hon.

Den 35-åriga kommande lagkaptenen har länge varit fascinerad av Team Rynkeby-projektet.

- Jag gillar konceptet riktigt mycket och tanken om att man gör något gott för sig själv medans man gör något gott för andra. Jag kommer att satsa allt för den goda saken, säger Carin Ludwig.

1.400 cyklister från fem länder
Utöver Team Rynkeby Älmhult får Team Rynkeby också ett lag i Halland efter semestern. Därmed kommer Team Rynkeby till att bestå av 300 cyklister och 80 service personer fördelade på åtta Svenske lag 2015.

Ytterligare utvidgar Team Rynkeby med två lag i Finland, två lag i Norge och ett lag i Danmark – Nordens största välgörenhets cykellag kommer därmed att innehålla 1.400 cyklister och 350 service personer fördelade på 32 lag i fem länder.

Önskar du att vara en del av Team Rynkeby kan du ansöka här.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram