<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 29-05-2015

Antons lilla hand "puttar" mamma till Paris

Nio färgglada barnhänder pryder cykeln som Jeanette Gervig Helbo-Thames kommer att cykla på till Paris om ungefär en månad. Handavtrycken är gjorda av nio barn med cancer - inklusive hennes egen son.

Bak på Jeanette Gervig Helbo-Thames gula Team Rynkeby racer sitter där ett litet färgglatt handavtryck med ett hjärta i.

Handavtrycket tillhör hennes son Anton och är gjordes för drygt ett år sedan när han var inlagd vid Århus Universitetssjukhuset - allvarligt sjuk i cancer.

Anton fick diagnosen cancer 8 mars 2013, när han var bara tre år gammal och utsikterna för att bli frisk var från början mycket dålig.

- Han hade alla odds mot sig och läkarna trodde inte att han skulle överleva. Men det gjorde han, och i nästa vecka firar vi "knogledag"- årsdagen när han fick ny benmärg, säger Jeanette Gervig Helbo-Thames som om en månad cykler till Paris med Team Rynkeby Odense för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Anton lilla hand kommer symbolisk att putta Jeanette genom de sju långa etapper hela vägen till Paris.

Nio små händer
Och Anton hand är inte den enda som pryder Jeanettes cykel.

Totalt sitter nio små barn händer på cykeln. Varje handavtryck är gjort av ett barn som varit inlagda samtidigt som Anton på Århus Universitetssjukhus avdelning A20 och bilderna är gjorda i barnens favoritfärger.

Några av bilderna bär en liten fågel. Detta innebär att barnet inte längre är bland oss, förklarar Jeanette Gervig Helbo-Thames med ett lugn som man förmodligen bara kan mobilisera om har under två år levt med rädslan att förlora sitt barn.

Välkommen till Paris
Jeanette Gervig Helbo-Thames är full av förtröstan-även om Anton snart kommer att behöva en ny njure på grund av biverkningar av cancerbehandling.

- Anton är som alla andra pojkar. Han är fräck och med glimten i ögat, han säger emot både sin far och sin mor om det är något han vill ändra på. En njurtransplantation är ingenting jämfört med vad han redan har gått igenom, säger Jeanette Gervig Helbo-Thames som ser träningen med Team Rynkeby Odense som en liten paus från vardagen.

- Jag är en del av världens bästa lag. När vi tar på oss de gula kläderna är vi alla lika, och vi hjälper varandra och stödjer varandra. Det är ett mycket social lag, säger hon och fortsätter:

- Det kommer att bli en stor upplevelse att cykla in i Paris med laget och jag ser verkligen fram emot att mötas upp av hela familjen när vi kommer in i mål - även om det innebär att resan är över och att det då är dags för Anton att påbörja sin dialys behandling på måndagen därefter, säger hon.

De nio handavtrycken på Jeanette cykel är tillverkad av Adinmotion och Anton har själv klistrat dit sitt handavtryck på cykeln.

Team Rynkeby cyklar till Paris mellan den 3-10 juli 2015.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram