<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-07-2016

Avvinkning och kramkalas

Under sju dagar kommer 314 gulklädda cyklister från 11 svenska lag trampa ner längst Europas slingriga landsvägar mot slutdestinationen Paris.

Prolog, Malmö: Första tramptaget är nu gjort och för lagen i Skåne är första målet nått - att säga hejdå till nära och kära på Barn- och Ungdomssjukhuset i Lund och Stortorget i Malmö.

Team Malmö, Team Helsingborg och Team Lund möts av applåder och jubel när de rullar in på parkeringen utanför Barn- och Ungdomssjukhuset i Lund. Utanför sjukhuset står familjer, personal och några av barnen som ligger inlagda på sjukhuset och vinkar.

En liten pojke står i ett av sjukhusfönstren och vinkar ner mot folkmyllret. En av cyklisterna tar av sig sin gula Team Rynkeby-keps och kastar upp till honom. Ett högt jubel bryter ut bland åskådarna när pojken fångar den och han ser glad ut.

Kramkalas på Stortorget
Sista målet innan avfärd är på Stortorget i Malmö, där deltagarnas familj och vänner står och väntar. David Schaub är en av de många som tar emot cyklisterna på torget. Han är klädd i en Team Rynkeby-klädsel likt resten av sin familj som står och väntar in mamma Sofia.

- Jag deltog i förra årets tur till Paris, men i år är det Sofias tur att få göra resan, berättar David. Förra året hade vi en väldig tur med vädret. Särskilt om man jämför med året innan, det var ett riktigt skräckexempel och det ösregnade nästan hela vägen.

Lagen rullar in på Stortorget och möts av applåder från folkmassan. Sofia kliver av sin cykel och går fram till familjen som omfamnar henne. Förutom David, är även deras tre barn och hennes mamma på plats.

- För oss är det här en familjegrej, säger Sofia. Hela familjen har varit med och varit stöttande i detta.

Äldsta sonen Jacob är självklart på plats och hejar på sin mamma. När han var sex år blev han diagnostiserad i cancer och har spenderat stor del av sitt elva-åriga liv på sjukhuset.

- Han är en stor anledning till varför vi väljer att engagera oss så mycket till förmån för Barncancerfonden, berättar David. Numera är Jacob färdigbehandlad och frisk.

Jacob själv berättar att han ska åka till ner Paris och möta sin mamma när hon kommer i mål.

- Jag hoppas att det går bra för mamma, säger han. Jag kanske ska cykla själv någon gång när jag blir lite äldre.

- Eller åka med i servicebilen kanske, fyller mamma Sofia i och skrattar.

Efter många kramar och lyckönskningar kliver cyklisterna på sina gula cyklar igen och börjar rulla ner mot Trelleborg och båten som går mot Tyskland. Imorgon fortsätter färden ner mot slutmålet vid Fontaine Lyon i Paris.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram