<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 05-02-2016

Barn cyklar för barn med cancer

Kalmar Grand Prix och Team Rynkeby Kalmar har ingått ett samarbete som innebär att Kalmar Grand Prix via Team Rynkeby Kalmar skänker hela anmälningsavgiften för barnloppet, Kalmar Grand Prix Kids, till Barncancerfonden.

I samband med det häftiga och välbesökta varvsloppet för cykeleliten inne på Kvarnholmen i centrala Kalmar den 5 augusti anordnar Kalmar Grand Prix tillsammans med Team Rynkeby Kalmar ett cykellopp för barn. Barnloppet kommer ha samma sträckning som elitens bana, det vill säga 1 700 meter från Larmtorget, via Baronen, över Stortorget, förbi Brandstationen och tillbaka till Larmtorget.

Jan Hammarkvist, Tävlingsledare för Kalmar Grand Prix inleder:

- När vi fick höra att Team Rynkeby startat upp ett team i Kalmar kändes det naturligt för oss att försöka hitta ett samarbete med dem och när vi i höstas bestämde att vi skulle starta ett lopp för de allra minsta kändes det som en gemensam nämnare. Detta är ju ett självklart tillfälle att förena nytta med nöje och genomföra barnloppet Kalmar Grand Prix Kids tillsammans med Team Rynkeby och deras fantastiska engagemang för Barncancerfonden.

Stina Friman Kapten för Team Rynkeby Kalmar säger:

- När vi fick frågan om vi ville vara en del av Kalmar Grand Prix Kids, där hela anmälningsavgiften oavkortat går till Barncancerfonden via Team Rynkeby, blev vi väldigt glada. Detta är en aktivitet som passar oss oerhört bra, med vårt engagemang för barn med cancer och deras familjer.

Anna Larsson Eventansvarig för Team Rynkeby Kalmar berättar:

- Under Kalmar Grand Prix Kids kommer vi i Team Rynkeby Kalmar bland annat hjälpa till med allt från att dela ut nummerlappar, registrera anmälningar, heja på barnen, ta emot dem vid målgången. Dessutom kommer vi att bjuda på ett antal överraskningar som vi hoppas kommer att uppskattas av barnen.

- Barnen kommer delas in i åldersklasser, där varje åldersklass startar var för sig. Startavgiften är 100 kr och det går redan i dag anmäla sitt barn till Kalmar Grand Prix Kids via vår hemsida, www.kalmargrandprix.se, avslutar Jan.

 
 

 

Kalmar Grand Prix som är Guldsponsor till Team Rynkeby Kalmar startade 2011 med loppet Kalmar Grand Prix Elit. I år cyklas elitloppet för 6:e gången, med start och mål i centrala Kalmar, på Larmtorget. Förra året sändes elitloppet på TV4 Sport och TV4 Play. Kalmar Grand Prix erbjuder även tre lopp med olika distanser för motionärer, Kalmar Grand Prix Open, med sträckorna 30, 60 och 130 kilometer, samt från i år Kalmar Grand Prix Kids för de allra minsta cyklisterna.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram