<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 16-11-2016

Barn som springer för barn

I våras arrangerades Team Rynkeby Skolloppet för första gången i Sverige, då 10.000 elever från skolor runt om i landet tillsammans sprang ihop 1,4 miljoner kronor. Just nu är registreringen i full gång inför nästa års lopp som går av stapeln den 7 april 2017. Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från Sverige, Danmark, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar direkt till Barncancerfonden. 


SKAFFA SPONSORER - PRECIS SOM ZLATAN

Eva Grindheim cyklar i Team Rynkeby Helsingborg och arbetar till vardags som idrottslärare på Holstagårdsskolan. Hon var med och arrangerade Team Rynkeby Skolloppet i Helsingborg i fjol.

- Det var så fantastiskt att se alla barnen verkligen utmana sig själva och hur de gav allt, berättar Eva. Till och med de barn som avskyr att springa tog i rejält, för att de förstod det stora syftet och att de gjorde någonting gott för någon annan.

Innan loppet har eleverna möjlighet att ingå i mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, där man som sponsor uppmanas att skänka en summa (exempelvis 3 kronor) per varv eller kilometer som barnet springer. Eva berättar att på skolan där hon arbetar, var det faktiskt de allra yngsta barnen som var flitigast på att hitta sponsorer.

- Framförallt tyckte eleverna att det var väldigt kul att samla in sponsorer till loppet, berättar Eva. Många av de yngre barnen förknippade ”sponsorer” med Zlatan - för han har ju sponsorer. De sprang glatt hem och skulle skaffa sina egna. FAVORIT I REPRIS PÅ HOLSTAGÅRDSSKOLAN
Klasskamraterna Klara Hallenborg, Måns Tagesson och Lasse Hagman går i fyran på Holstagårdsskolan, som är en av de skolor som kommer att delta i Team Rynkeby Skolloppet 2017. Klara och Måns var med och sprang loppet redan i fjol.

- Det var jätteroligt att vara med i Skolloppet, säger Klara. Och extra roligt var det att pengarna gick till Barncancerfonden. Det kändes som att man sprang för någonting väldigt viktigt.

Klara och Måns håller med varandra om att man satsade lite extra för att orka med så många varv som möjligt, just för att de visste att de då skulle kunna skänka mer pengar. Lasse kommer att delta för första gången i vår.

- Jag blev sjuk förra året när Skolloppet var, vilket var lite tråkigt, berättar Lasse. Så det ska bli jättekul att få vara med nästa år. Ju fler som springer, desto fler liv kan man rädda. 


Måns som var med och sprang förra året vill gärna göra om det nästa år. - Det kändes som att man ville klara så många varv som möjligt, för man vill samla in så mycket som möjligt, förklarar han. Det kändes bra att kunna vara med och rädda liv, genom att bara springa.


INSAMLINGEN BLIR DIGITAL
En stor skillnad med Skolloppet jämfört med förra året är att insamlingen år 2017 kommer att bli helt digital, vilket gör att skolorna inte kommer behöva hantera kontanter och bössor. Alla insamlade pengar kommer betalas in elektronsik väg.

- Det är en stor förbättring, säger Eva Grindheim som ansvarade för pengahanteringen förra året. Alla elever, föräldrar och lärare var väldigt positivt inställda till loppet, och det enda som egentligen fick kritik var hanteringen av pengarna. Det blir ju lätt väldigt mycket pengar. Sista anmälningsdagen för Team Rynkeby Skolloppet är den 24 februari 2017. Anmäl din skola
här.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram