<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 07-05-2021

Barnhjärnfondens generalsekreterare: Därför är Skolloppet så viktigt

Den 7e maj 2021 går TRGM Skolloppet av stapeln, ett lopp där skolelever från hela Norden snörar på sig löparskorna för den goda sakens skull. Hela 108 486 skolelever från 411 skolor deltar på varsitt håll i landet, för att stötta Barnhjärnfondens viktiga arbete.

Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar till Barnhjärnfonden.

Under de fem år som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in närmare 25 miljoner kronor till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.


Stor ökning av psykisk ohälsa bland barn
Socialstyrelsen rapporterade nyligen att den psykiska ohälsan har ökat kraftigt bland barn och unga mellan 10-17 år. Under en tidsperiod på tio år, har andelen inrapporterade fall ökat med över 100 procent.

- Barnhjärnan är väldigt sårbar. Idag vet vi för lite om barnhjärnan för att kunna ge rätt hjälp när något går fel. Det behövs mer forskning, och mer kunskap, därför är det här initiativet så oerhört viktigt, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden.

Tusentals barn med hjärnrelaterade sjukdomar
Varje år drabbas tusentals svenska barn av någon form av hjärnsjukdom eller hjärnskada, ibland så svåra att livet inte går att rädda. Ännu fler kämpar dagligen med de utmaningar som hjärnrelaterade funktionsnedsättningar medför.

- Det är fantastiskt roligt att Barnhjärnfonden får den här möjligheten att samarbeta med Team Rynkeby - God Morgon. Varje år drabbas tusentals svenska barn av någon form av hjärnsjukdom eller hjärnskada, ibland så illa att de mister livet. Dessutom lider allt fler unga av psykisk ohälsa, från depression och ätstörningar till självmordstankar. Det måste vi stoppa, säger Anna Hemlin.

Var med i kampen och stöd den livsviktiga barnhjärnforskningen

Elever som deltar i Skolloppet kan välja att ingå i ett mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Skolloppet.

Pengarna betalas in till Team Rynkeby Fonden, som därefter donerar alla insamlade medel till Barnhjärnfonden och forskningen om barnhjärnan.

Under de fyra år som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in närmare 20 miljoner kronor till organisationer som hjälper svårt sjuka barn. Därför är stödet till Barnhjärnfonden så viktigt
Filmen nedan presenterar varför det är så viktigt att forska på barnhjärnan och varför varenda krona är viktigt i syftet att driva forskningen framåt.

Vill du vara med och bidra? Ge ditt bidrag här: https://www.team-rynkeby.se/skolloppet/ge-ditt-bidrag.aspx

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram