<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-07-2016

Bland alléer och sagolika slott

Team Rynkeby Kalmar är ett av årets nya lag och ska för första gången trampa sig ner till Paris. Den första dagen har bjudit på många positiva intryck, men också ett oklanderligt väder med solsken och en behaglig temperatur.

Etapp 1, Warin: Laget började sin tur i den lilla pittoreska byn Warin, där de spenderat första natten. Efter att ha pumpat upp cykeldäcken, ställt in gps:en på rätt destination och taggat igång, drar laget vidare söderut mot nästa etapp. Under hela färden har de sällskap av deras service- team, som alltid fyller på deras vatten, pumpar deras däck och dukar upp mat vid rasttillfällena.

Daniel Marin är en av deltagarna från Team Rynkeby Kalmar, som hittills har haft en mycket positiv upplevelse av cykelfärden.

- Landskapet är otroligt mycket finare än jag trodde att det skulle vara, säger Daniel. Även om man cyklar, så upplever man ändå så mycket på vägen och hinner njuta av de vackra miljöerna. Och mitt bland alla gröna ängar och naturreservat kommer vi in i Schwerin och ser ett askungepalats uppstå från ingenstans.

Flera av deltagarna har uppmärksammat och blivit positivt överraskade av det landskap Tyskland bjudit på under dagen. De har färdats genom grönskande naturreservat med alléer, små tegelprydda kvarter med kullerstensvägar och historiska byggnadsverk. Lizette Krantz är en av årets debutanter, och även hon har reflekterat över de vackra miljöerna.

- Jag älskar verkligen naturen, berättar Lizette. Bokskogarna, alla alléerna, de böljande landskapet och slottet var ju också helt fantastiskt. Jag är så otroligt glad att jag följde med. Egentligen var planen att jag skulle vara med i service-teamet och hjälpa till som funktionär, men på grund av ett sent avhopp så fick jag erbjudandet om att cykla istället - och det är jag väldigt glad för.

Vid lunchtid parkerade teamet sina cyklar i Lauenburg och smörgåstårta dukades upp av service-teamet. Många av deltagarna poängterar hur mycket de uppskattar funktionärernas insats och att resan inte hade kunnat vara möjlig utan dem. Mats Griph är en av personerna som följer med laget till Paris i roll som funktionär - även om så inte var planen från början.

- Jag är en riktig cykelnörd och älskar att cykla, berättar Mats. Egentligen var planen att jag skulle vara med och delta i loppet i år, men på grund av en sjukdom och pågående medicinering så får jag inte vara med. Men istället får man göra det man kan, till förmån för Barncancerfonden. Det finns många sätt att bidra på.

Efter lunchen packas allt ihop igen och laget rullar vidare ner mot sin destination och hotellet de ska sova på under natten. Enligt morgondagens väderprognos kommer de även att möta solsken dagen därpå, och förhoppningsvis fler, nya landskap.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram