<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 15-07-2016

Bland vinrankor i Champagne

Det har varit en lång dag för Team Rynkeby Stockholm, som trampade iväg redan klockan 06.00 på morgonen. Dagens etapp var ca 23 mil lång och framemot sista rasten var det många ömma bakdelar och ben bland deltagarna.

Etapp 6: Deltagarna i Team Rynkeby Stockholm upplevde en majestätisk soluppgång när de vaknade upp på fredagen. Lina Edström cyklar sitt första år och beskriver morgonen som en av höjdpunkterna på resan.

- ”Soluppgången i morse var helt magisk, jag började nästan gråta, berättar Lina och skrattar. Dimman som låg över byn och solen hade precis gått upp, det var nog det vackraste jag sett.”

Och många andra deltagare håller med henne. Marcus Abler och hans pappa Mats Eriksson har också reflekterat över de vackra miljöerna man får uppleva när man rullar ner längst Europas landsvägar.

- ”Jag har det oförskämt bra här, berättar Marcus där han sitter och blickar ut över vinrankorna och äter sin lunch. Hela resan har varit kanon, alla länder har haft sin charm.”

- ”Man känner ett stort vemod, nu när det snart är slut efter 1,5 halvt år, säger Mats. Det är en fantastiskt projekt att få vara med i Team Rynkeby, men det är ännu bättre att ha fått göra det tillsammans med sin son. Jag jobbade hela tiden förut och hade aldrig tränat tidigare. Nu sitter jag här och har trampat hela vägen till Frankrike, det känns helt otroligt. Vi sa det, jag och Marcus, att vårt mantra ska vara att stanna upp i livet och njuta av det vi har här och nu. Man ska inte ta något för givet.”

Lagkapten Jonas Södergren har redan nu bestämt sig för att han kommer att cykla nästa år igen. Han berättar att han är oerhört nöjd med året som gått.

- ”Det ska bli väldigt skönt att gå upp på söndag och inte cykla hela dagen, säger Jonas. Men det kommer också bli extremt vemodigt när man går och lägger sig sedan på kvällen, när man har låtit det sjunka in. Det är fantastiska människor man har fått hänga med och lära känna under den här tiden.”

Planen var från början att inte ställa upp, men ett erbjudande dök upp som var svårt att tacka nej till.

- ”Egentligen så tänkte jag inte cykla i år, men då jag blev tillfrågad om jag ville bli lagkapten tänkte jag att det är alldeles för kul för att tacka nej, säger Jonas. När allting är slut och man tänker tillbaka på den här tiden så minns man inte smärtan i rumpan eller hur trött man var i benen. Man minns bara det sociala, det roliga och vännerna man vunnit.

Imorgon är den stora dagen, då årets Tour de Paris tar slut. Deltagarna i Team Rynkeby Stockholm avslutar sin långa dag med after-bike i byn La Ferte-Sous-Jouarre där de ska spendera natten. Imorgon är den sista etappen, som ska ta dem in till slutdestinationen Paris där familj och vänner väntar på att ta emot dem.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram