<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 02-09-2016

Bruttotruppen till Team Rynkebys 44 lag är nu uttagna

2,124 människor har idag meddelats att de tagits ut till bruttotruppen till ett av de lokala Team Rynkeby lagen inför den kommande säsongen.

Över 2900 personer från Danmark, Sverige, Norge, Finland, Färöarna och Island har ansökt om en plats på Team Rynkeby 2017.

Idag får 2124 av dem veta att de har tagits ut till bruttotruppen till ett av Team Rynkebys 44 lokala lag.

Detta innebär i de flesta fall de sökande bjuds in till ett lokalt möte i september, varefter den slutliga truppen tas ut, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden.

- Även om vi har utökat projekt med sex lag för den kommande säsongen, kan vi inte garantera en plats för alla. Bruttotruppen måste reduceras till cirka 1700 ryttare under september, fortsätter han:

- Vid de lokala mötena som teamen genomför, bör de sökande helst ha en klar bild över vad vi förväntar oss av dem i form av utbildning, insamling och socialt engagemang. De lokala lagen tar ut fler sökande än de behöver ifall några av de sökande hoppar av. Om så inte är fallet - och om det lokala laget har tagit ut fler deltagare än de behöver - så är det lagkaptenen och den lokala styrgruppen uppgift att skära ner laget till maximalt 50 cyklister, säger Carl Erik Dalbøge.

Svårt beslut
Enligt Team Rynkeby direktören har det inte varit en lätt uppgift för kaptenerna att säga nej till nästan 800 kandidater - och det kommer inte att bli lättare att skära ner bruttotruppen ytterligare.

- Det läggs ner en hel del arbete och själ i att gå igenom ansökningarna, och dessvärre är där en hel del bra sökande som vi måste säga nej till. Men vi förpliktigar till att det lokala laget tar ut ett team som speglar samhället.

- Team Rynkeby ska vara ett folkligt projekt med en bra blandning av män och kvinnor i olika åldrar, och med olika färdigheter och yrkesroller - samtidigt får inte mer än hälften av cyklisterna cyklat resan tidigare, säger Carl Erik Dalbøge.

När de 44 lokala teamen sätts i slutet av september kommer Team Rynkeby att bestå av 1.700 cyklister och 450 servicedeltagare, Team Rynkeby kör till Paris den 8-15 juli 2017.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram