<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 30-06-2019

Christer, 77; ”Alla kan vara med och alla kan bidra”

Christer Dahlén är deltagaren som inte bara kan meritera sig som den historiskt äldsta deltagaren i projektet, utan har även med sitt företag Byggmästar’n i Skåne AB donerat 1 125 000 kronor oavkortat till årets insamling. Utöver det har Christer även bidragit till att samla in totalt hela 2,1 miljoner kronor via sina nätverk. ”Han är mannen med det enorma hjärtat”, säger hans lagkamrat Annica och får medhåll från resterande deltagare. När frågan ställdes till några av deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon Helsingborg, om vilken person i laget som var lite extra värd att lyftas fram kom ett rungande, enhetligt svar -" Christer! "När Christer Dahlén hörde talas om projektet via en släkting som deltagit tidigare år, bestämde han sig för att skicka in en ansökan - även om han inte var säker på om att han skulle komma med. - De ville väl inte ha med en gammal gubbe som mig, tänkte jag. Men jag skickade in ansökan ändå och hoppades på att jag skulle komma med iallafall, berättar Christer.Åldern inget hinder
Bevisligen ville kaptenerna ha honom med, för i år är han en av de 2100 cyklisterna som just nu trampar ner mot den franska huvudstaden med stor entusiasm. Att han nyligen fyllt 77 år, är inget som bekymrar honom.- Det är en väldig entusiasm i laget och en stor vilja att peppa varandra. Jag är ju utan tvekan den äldsta cyklisten i laget, då den som är näst äldst är nästan 20 år yngre än mig. Men cyklingen går bra tycker jag, även om jag märker att balansen blir något sämre med åren.
Stor donation
Genom sitt företag Byggmästarn i Skåne AB donerade Christer Dahlén 1 125 000 kronor till insamlingen. Utöver det har han bidragit till att samla in hela 2,1 miljoner kronor genom olika sponsorskap och via sina nätverk.

- Jag tror att det blir allt viktigare för företag idag att bidra till samhället på ett eller annat sätt. Man måste tänka längre än att det endast ska handla om att tjäna pengar. Jag tror även att anställda uppskattar en arbetsplats som engagerar sig i välgörenhet, säger han och berättar att många av hans anställda följer hans resa mot Paris. Ville visa för sig själv

Christer berättar att det från början var själva cyklingen som fick honom att ansöka till projektet. 


- Jag ville visa för mig själv att jag klarade av det. Det är verkligen inte för att bevisa för någon annan. Dessutom är det ingen som bryr sig om man klarar det eller inte, människor tenderar att överskatta allmänhetens intresse av det man gör. Så detta är endast för att bevisa för mig själv, berättar han. Det återstår fortfarande sju dagars cykling innan målet i Paris är nått, men Christer har redan siktet på att det kanske inte blir hans sista tur till Paris. - Vi får såklart se hur det går den här veckan. Men om de vill ha mig med nästa år, cyklar jag gärna igen, säger han. Högst troligt kommer årets Tour de Paris därmed inte bli hans sista.

 Lagkapten Susanne Alkbrand berättar att Christer har varit en fantastisk person att ha med i laget. 

- Det är så många i laget som ser Christer och blir inspirerade. Ingen tränar så mycket som honom, och han har en fantastisk energi. Det är en otrolig tillgång att ha med en person som honom i laget, berättar hon. 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram