<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 07-07-2020

Christer donerade sitt hus till förmån för Barncancerfonden

Christer Dahlén är deltagaren som inte bara med sina 78 år kan meritera sig som den historiskt äldsta deltagaren i projektet. Han har även generöst nog valt att donera sitt bostadshus till till Barncancerfonden, via Team Rynkeby - God Morgon. ”Jag kände att pengarna från försäljningen hellre kunde gå till ett gott ändamål.”


Christer Dahlén har tillsammans med sina lagkamrater precis avverkat många blåsiga och delvis regniga mil, när de anlänt till dagens etapp där de ska spendera natten. Resan till Paris blev ju på grund av rådande omständigheter inte av, men deltagarna var ändå vid gott mod och med humöret uppe när de rullade längst med de svenska landsvägarna.

Det är andra året i rad som har Christer satt sig på den gula cykeln, tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon Helsingborg. När han hörde talas om projektet via en släkting som deltagit tidigare år, bestämde han sig för att skicka in en ansökan, även om han inte var säker på om att han skulle komma med.

- De ville väl inte ha med en gammal gubbe som mig, tänkte jag. Men jag skickade in ansökan ändå och hoppades på att jag skulle komma med iallafall, berättar Christer.Nu har de gått nästan två år av intensiv träning i och många timmars insamlingsarbete. Även om den fysiska formen är bättre än i fjol, är det såklart fortfarande en utmaning att som 78-åring cykla 125 mil under en veckas tid, berättar Christer.

- Det är en väldig entusiasm i laget och en stor vilja att peppa varandra. Jag är ju utan tvekan den äldsta cyklisten i laget, men cyklingen går bra tycker jag. Även om det är klart att man får kämpa en del, särskilt dagar som idag med kraftig sidvind, säger han. Donerade sitt bostadshus
När Christer bestämde sig för att flytta ur sin villa i kustnära orten Viken, strax utanför Helsingborg, beslutade han sig för att göra något få människor tidigare gjort - nämligen att donera hela summan från försäljningen till välgörande ändamål. Strax över 3 miljoner kronor kommer därmed att skänkas till Barncancerfonden, via Team Rynkby - God Morgons insamling.

- Jag känner inte till någon som har gjort det tidigare, men någon ska ju vara den första. Det var ingenting som jag tänkt på länge, men när jag flyttade från mitt hus kände jag att pengarna från försäljningen lika gärna kunde gå till ett gott ändamål. Jag kände att jag inte behövde dem, jag klarar mig bra ändå, berättar han. 

Stort insamlingsengagemang

I fjol donerade Christer genom sitt företag Byggmästarn i Skåne AB 1 125 000 kronor till insamlingen. Utöver det bidrog han under tidigare projektåret med att samla in hela 2,1 miljoner kronor genom olika sponsorskap och via sina nätverk. I år har insatsen inte varit mindre. Totalt 35 guldsponsorer samt 5 platinasponsorer har han genom kontakter bidragit till att samla in. Det blev så många företagsloggor på cykelkläderna, att laget fick hitta en kreativ lösning för att överhuvudtaget få plats med alla. Så det fick bli två uppsättningar cykelkläder, något som aldrig tidigare hänt i Team Rynkeby - God Morgons historia. - Jag tror att det blir allt viktigare för företag idag att bidra till samhället på ett eller annat sätt. Man måste tänka längre än att det endast ska handla om att tjäna pengar. Jag tror även att anställda uppskattar en arbetsplats som engagerar sig i välgörenhet, säger han och berättar att många av hans anställda följer hans resa.

Fantastiskt energi
Lagkapten Susanne Alkbrand berättar att Christer har varit en fantastisk person att ha med i laget. 

- Det är så många i laget som ser Christer och blir inspirerade. Ingen tränar så mycket som honom, och han har en fantastisk energi. Det är en otrolig tillgång att ha med en person som honom i laget, berättar hon. 
Stöd barncancerforskningen


Vill du ge ditt stöd till Barncancerfonden och ge bidra till livsviktig forskning. Skänk din gåva här och var med i kampen med att utrota barncancer: https://www.barncancerfonden.se/event/team-rynkeby-god-morgon/

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram