<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 05-07-2019

Cyklingen blev Carolines terapi efter Lucas cancer

Mitt under valborgsmässoafton 2014 vändes Caroline Magnussons värld upp och ner. Läkarna bekräftade att knölen i magen på hennes 3-årige son Lucas visade sig vara en elakartad form av en ovanlig cancer. Tack vare framgångsrik forskning är Lucas idag färdigbehandlad, och lever som vilken 8-åring som helst. Men spåren efter sjukdomstiden satte sina spår hos Caroline. ”Cyklingen har blivit som en terapi för mig, en enda lång läkningsprocess från Lucas sjukdom”, berättar hon. 


Team Rynkeby - God Morgon Göteborg har precis lämnat sista anhalt i Belgien och har nu rullat in i Frankrike. Imorgon kommer de tillsammans med 2100 andra cyklister från runt om i Europa nå den franska huvudstaden. 
- Jag trodde aldrig att jag skulle komma hit, berättar Caroline Magnusson, som cyklar sitt första år tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon. Jag har varit för feg för att våga ansöka, jag har inte trott att jag skulle orka genomföra detta. Det lät som en fantastisk grej att göra, men jag trodde att det bara var för rutinerade cyklister.

Knöl i magen 

Det har gått över 5 år sedan den dagen då Carolines och hennes familjs liv vänder upp och ner. - Lucas kom in till oss och la sig i vår säng en morgon, då jag kände på hans mage. Där upptäckte jag en stor knöl. Först trodde jag bara att han behövde gå på toaletten. Men någon vecka senare var den där igen, och då började jag bli orolig. Så jag åkte in med honom på akuten. 

Därefter gick allting väldigt fort, och strax därefter genomfördes en operation där knölen togs ut. Efter nästan en månad utan vidare besked, kom tillslut samtalet.- Från att vi trodde att det skulle vara en godartad tumör, vilket de flesta av den sorten är, visade det sig att den tyvärr var väldigt aggressiv. Helt plötsligt hade vi gått från att ha en helt pigg, frisk pojke till att ha ett cancerdrabbat barn, berättar Caroline. Tiden efteråt
Tack vare en framgångsrik behandling, är Lucas idag en frisk och glad liten kille. Även om inte spåren efter sjukdomen syns utanpå, finns det kvar inuti. Inte minst i Caroline. 

- Det har varit en lång bearbetningsprocess efter att Lucas blev sjuk. När jag sitter och cyklar så långa sträckor, så tänker jag mycket på honom och bearbetar allting som har hänt. Det har varit som min terapi, en läkningsprocess. När Lucas var under behandling så var det givetvis 150 procent fokus på honom hela tiden. Men det är lätt att glömma bort sig själv i det. Han har gått vidare och släppt cancern, och nu är det min tur, berättar Caroline. 

Caroline berättar vidare att projektet gett henne så mycket mer än hon kunnat ana.

- Det är fantastiska människor allihop i det här laget, man kommer otroligt nära varandra. Jag tror att Lucas själv hade kunnat tänka sig att cykla, han har berättat att han är så stolt över mig för att jag gör det här. Den här upplevelsen har helt klar påverkat mig till det bättre, berättar Caroline. 


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram