<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 21-09-2019

Då avslöjas rekorddonationen till Barncancerfonden

Efter tio månader av hårt slit, där deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon arbetat aktivt med att samla in pengar till förmån för kampen mot barncancer, kommer det slutgiltiga insamlingsbeloppet äntligen att offentliggöras. Med stor folkfest och under ledning av David Sundin kommer den rekordstora checken att överlämnas till Barncancerfonden lördagen den 28:e september i Jönköping.

Under 2018 samlade Team Rynkeby totalt in 83,1 miljoner kronor till organisationer som hjälper svårt sjuka barn runt om i Norden. Av dessa kom 34,9 miljoner från den svenska insamlingen och donerades till Barncancerfonden.

 "Det är fantastiskt att se hur vi år efter år slår insamlingsrekord – och så även 2019. I år har vi kunnat se hur viktig barncancerforskningen är och hur givarnas pengar verkligen gör skillnad. Forskningen har gett resultat - den generella barncanceröverlevnaden har ökat från 80 till 85 procent, under endast en femårsperiod. Det är ju helt fantastiskt!", säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige, och fortsätter;

- "Under perioden 2011 till 2018 har deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon Sverige samlat in över 116 miljoner kronor till Barncancerfonden, vilket är pengar som verkligen har bidragit till framsteg inom barncancerforskning. Det känns helt otroligt att få vara en del av denna fantastiska utveckling."

Många timmars hårt arbete

När man pratar om Team Rynkeby - God Morgon nämns ofta cyklingen till Paris eller de gulklädda deltagarna som under våren syns rulla på de svenska landsvägarna. Men vad många inte tänker på, är de många timmar av insamlingsarbete som deltagarna lägger sin tid på mellan cykelpassen. - "Det enorma engagemang som både deltagare, sponsorer, skolelever och givare visar har gjort Team Rynkeby – God Morgon till det framgångsrika välgörenhetsprojekt som det är idag. De flesta söker till laget just för att man bidrar i kampen mot barncancer. Att man samtidigt antar en fysisk utmaning och får träffa många nya vänner är andra viktiga aspekter, som gör att många deltagare fortsätter att delta år efter år, för att de tycker det är fantastiskt roligt", avslutar Paul Chronqvist-Svensson.Stjärngäst leder dagen

Under lördagen den 28:e september bjuds det på ett fullspäckat program med stor familjefest i Rådhusparken i Jönköping. På plats kommer det bland annat finnas hoppborgar, godisregn, ansiktsmålning och grillade hamburgare för den hungrige.Dagen till ära kommer komikern och programledaren David Sundin finnas på plats och leda publiken genom dagen. - ”Barncancerfonden är en fantastisk organisation som gör stor skillnad för väldigt många. Därför är jag är så otroligt tacksam över att få medverka på en sådan här högtidsstund, där ännu mer medel kan komma deras väg och hjälpa dem i deras arbete. Det kommer att bli en fantastisk dag och kväll”, berättar David Sundin, som är laddad inför uppdraget. Programmet pågår mellan kl 10.00-14.30 i Rådhusparken i Jönköping, där den rekordstora checken överlämnas till Barncancerfondens generalsekreterare Thorbjörn Larsson sker mellan 13:00-13:30.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram