<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 06-09-2017

Då avslöjas Team Rynkebys rekordsumma till Barncancerfonden

Efter tio månader av hårt slit, där deltagarna aktivt arbetat med att samla in pengar till förmån för kampen mot barncancer, kommer det slutgiltiga insamlingsbeloppet äntligen att offentliggöras. Lördagen den 16 september 2017 kommer checken att lämnas över till Barncancerfonden – och det ryktas om att det rör sig om en rekordsumma.

Lördagen den 16 september sätter vi punkt för projektåret 2017. Då går årets sista gemensamma cykelfärd, då de svenska deltagarna kommer att genomföra en cykelparad med slutdestination Sundstorget i Helsingborg. Där kommer rekordchecken att överlämnas till Barncancerfonden.

2016 samlade Team Rynkeby totalt in 84,1 miljoner kronor, varav 18.9 gick till Barncancerfonden i Sverige. I år kommer checken återigen lämnas över på Sundstorget i Helsingborg. Där kommer det arrangeras en storslagen familjedag med stort fokus på barnen. Från och med klockan 11.00 är alla välkomna att delta i folkfesten, och klockan 13.00 kommer cykelparaden att anlända till Sundstorget.

Många timmar av insamlingsarbete
När man pratar om Team Rynkeby nämns ofta cyklingen till Paris eller de gulklädda deltagarna som under våren syns rulla på våra svenska landsvägar. Men vad många inte tänker på, är de många timmar av insamlingsarbete som deltagarna lägger sin tid på mellan cykelpassen.

- Det ligger otroligt många timmar av planering, insamling och genomförande av olika evenemang bakom insamlingsbeloppet, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige. Deltagarna har dedikerat detta året till att lägga ner hjärta och själ i projektet - och det visar resultat. Tack vare deras hårda slit kommer vi att kunna bidra till att finansiera fler livsviktiga projekt genom Barncancerfonden. Deltagarna ska vara oerhört stolta över sin insats.

Hittills har Team Rynkeby Sverige levererat storslagna rekordsiffror på checken som årligen lämnas över till Barncancerfonden. I år är inget undantag.

- Varje år när checken lämnas över till Barncancerfonden ifrågasätter jag om vi någonsin kommer att kunna överträffa detta – men på något vis lyckas alltid deltagarna överraska och samla in ännu mer pengar än tidigare år. Det gör att vi just nu är det land i Norden som ökar vår insamling mest procentuellt. Jag är otroligt imponerad av alla som varit med och bidragit i detta projekt i år.

Delta i Team Rynkebys cykelparad 2017

Tillsammans med hundratals Team Rynkeby-cyklister från våra svenska lag är du välkommen att delta i årets parad som går mot slutdestinationen Sundstorget i Helsingborg. Paraden är öppen för såväl årets som tidigare Team Rynkeby-deltagare, för alla som har cykel och dress.

Här anmäler du dig till cykelparaden: http://www.team-rynkeby.se/nyheter/events.aspx

Majoriteten av cyklisterna kommer att utgå från Barn- och Ungdomssjukhuset i Lund, men det kommer även finnas uppstart i Halmstad.

Anmälda cyklister cyklar i möjligaste mån i sina ursprungliga lag, stad för stad. Lagets ansvarige kapten eller motsvarande leder klungan eller samverkar med annat lag. Målsättningen är klungor om max 20 cyklister.

Ansvariga för respektive ort samt startplatser

Halmstad
Ansvarig: Mikael Grönström
Startplats: Halmstad Arena, Växjövägen 11 302 44 Halmstad

Lund
Ansvarig: Henrik Nilsson och Christian Nilsson
Startplats: Barnonkologin, Lunds Lasarett Akutgatan 4 221 85 Lund

Tider och platser
Samling Start:

Lund (Övriga Team)
Samling och genomgång: Kl. 08.30 på Barn- och Ungdomssjukhuset i Lund
Start: 09.00 avcykling mot Helsingborg (ca 70km)

Halmstad (Team Halland & Göteborg)
Samling och genomgång: Kl 07.30 i Halmstad Arena
Start: 07.30 avcykling mot Helsingborg (ca 95km)

Uppsamling
Samtliga lag kommer därefter att sammanstråla 11.00-12.00 vid Scandic i Berga. Därefter kommer vi att gemensamt rulla ner med högtidlig poliseskort till slutdestinationen Sundstorget i Helsingborg.

Kl 11.00-12.00: Samling Scandic Helsingborg Nord (Scandic Berga Helsingborg), Florettgatan 41
250 24 Helsingborg
Kl 12.00: Genomgång av incyklingen till Sundstorget
Kl 12.30: Avcykling från Scandic Berga genom centrala delarna av Helsingborg. Kl 13.00: Ankomst Sundstorget

Där väntar årets rekordstora checköverlämning till Barncancerfonden och ett fortsatt festfyllt program för hela familjen.

Övrig information
Deltagandet är frivillig och varje cyklist ansvarar för transport till och från arrangemanget.
Ingen förtäring serveras vid start eller under cyklingen mot Helsingborg.
Team Helsingborg 2016 tar täten från Lund och under incyklingen.
Övrig indelning förmedlas vid samlingen på respektive startplats.
Information rörande incyklingen in genom Helsingborg kommuniceras på Scandic Nord Berga, där det också kommer att serveras kaffe med tilltugg som sponsras av Scandic.
 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram