<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 14-09-2018

Då överlämnas rekordstor donation till Barncancerfonden

I år har 1 900 cyklister från 48 lag i Norden trampat, svettats, skrattat och gråtit tillsammans, medan de samlat in pengar till Barncancerfonden och cyklat till Paris. Lördagen den 6e oktober avslutas projektåret 2018, då de svenska deltagarna cyklar i en parad med slutdestination Stortorget i Malmö. Där kommer årets rekordstora summa att överlämnas till Barncancerfonden. Efter tio månader av hårt slit, där deltagarna aktivt arbetat med att samla in pengar till förmån för kampen mot barncancer, kommer det slutgiltiga insamlingsbeloppet äntligen att offentliggöras.

Under projektåret 2017 samlade Team Rynkeby in totalt 83,1 miljoner kronor till kampen mot barncancer, varav 26,7 miljoner kronor gick till Barncancerfonden i Sverige. - Det är fantastiskt att se hur vi år efter år slår insamlingsrekord - och så även 2018, berättar Paul Chronqvist-Svensson som är Country Manager för Team Rynkeby Sverige. Enormt engagemang under 10 månader
Det enorma engagemang som både deltagare, sponsorer och givare visar har gjort Team Rynkeby – God Morgon till det framgångsrika välgörenhetsprojekt det är idag. 


– De flesta söker till laget just för att man bidrar i kampen mot barncancer, berättar han. Att man samtidigt antar en fysisk utmaning och får träffa många nya vänner är andra viktiga aspekter. 


Checköverlämning till Barncancerfonden 
Årets cykelparad till Malmö går av stapeln lördagen den 6 oktober. Cyklisterna startar från köpcentret Nova Lund i Lund 11:00, för att sammanstråla vid Malmö Live. 

Cykelparaden trampar sedan gemensamt in på Stortorget klockan 13:30 där checken med årets insamlade rekordsumma överlämnas till Barncancerfondens generalsekreterare, Isabelle Ducellier. Storslagen familjedag
Men redan klockan 10.00 börjar folkfesten på torget, då ett gigantiskt barnkalas arrangeras där allmänheten är inbjuden. Det kommer att arrangeras en rad olika aktiviteter som hoppborgar, segway-åkning och det kommer att delas ut godis till barnen. – Det blir en familjedag med stort fokus på barnen. Om du har möjlighet tycker jag absolut att du ska komma till Stortorget i Malmö på lördag och uppleva den fantastiska gemenskapen och glädjen som finns i Team Rynkeby – God Morgon, avslutar Paul Chronqvist Svensson.Viktiga pengar till livsviktig forskning

Hela evenemanget leds av dagens konferencier Isak Thern. Isak drabbades själv av en hjärntumör som 16-åring, och känner ett stort engagemang för Team Rynkeby - God Morgon och Barncancerfondens viktiga arbete.

- Det känns fantastiskt att vara på plats i Malmö denna dag, då den rekordstora checken ska överlämnas till Barncancerfonden. Det känns rörande att så många människor lägger ner så mycket tid och hjärta i att bidra till kampen mot barncancer. Särskilt viktigt känns det att pengarna kommer att användas för att finansiera forskning gällande sena komplikationer och klinisk forskning, berättar Isak Thern och fortsätter; - Allt fler barn överlever cancer idag, men väldigt många får svåra biverkningar av behandlingarna. Därför behövs det ännu mer forskning för att få fram bättre behandlingar, för att fler barn inte bara ska överleva, utan också få ett värdigt liv efteråt. Jag själv drabbades av en förvärvad hjärnskada efter min cancer, så jag förstår verkligen hur otroligt viktiga de här pengarna är. 

 
Program Checköverlämning:
 
13.30 Cyklister anländer in på Stortorget i Malmö
 
13.30 Kaptenerna 2018 samlas vid scenen för genomgång
 
Ca 13:35 Cyklisterna placeras runt Stortorget
 
Ca. 13.40 Representant från Barncancerfonden och Paul Chronqvist presenteras på scen.
 
13.40 Checken lämnas över till den första personen i kedjan
 
Ca. 13.50 Checken lämnas över till Barncancerfonden som öppnar den (kommer att vara inslagen)
 
13.52 Summan offentliggörs
 
13.55 Tacktal Barncancerfonden

14:05 Avslut checköverlämning
 
14.15 Fotografering samtliga deltagare tillsammans med checken framför scenen.
 
14.20 Fotografering samtliga kaptener tillsammans med checken på scen.
 
14:30 Teamen tar gruppfoton med checken på scen.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram