<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 14-07-2020

Delta i Coronatrampet - bidra i kampen mot barncancer

Coronatrampet är uppföljaren till det virtuella löploppet Coronamilen, ett lopp som startades för att fortsätta och motivera till fysisk aktivitet genom träning och tävling i spåren av Covid-19. Tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon Sverige kommer initiativtagarna nu arrangera ett virtuellt cykellopp - där allt överskott går till Barncancerfonden.

Initiativet till Coronatrampet kom efter en förfrågan under Cykeldagarna 2020, där önskemålet var ett nationellt evenemang med lokal anknytning, i liknande anda som Coronamilen. Därmed föddes initiativet Coronatrampet, ett virtuellt cykellopp där överskottet går till Barncancerfondens arbete genom Team Rynkeby - God Morgon.

Tanken är att man som deltagare under perioden 1-8 augusti ska cykla minst 10 km, men tanken är att uppmana alla att cykla så mycket man orkar, hinner och vill. För varje 10 km man cyklar, så ökar chansen att vinna utlottningspriser.

- Idéen till Coronamilen som nu har blivit Coronatrampet fick vi i våras när vi såg hur tävling efter tävling ställdes in. Vi ville fortsätta att motivera folk till träning och tävling trotts den rådande pandemin och med en digital lösning såg vi stora potential för att lyckas med detta, säger Marcus Andersson, en av initiativtagarna till Coronatrampet och fortsätter;

- Att det skulle bli så stort som det blev hade vi aldrig vågat att hoppas på. Vi satte upp ett drömmål om 250 deltagare, men vi märkte snabbt att behovet för att röra på sig var betydligt mycket större. Att utöver det få bidra till något större i en annars knepig tid visade sig vara en lyckad kombination. Med 9500 deltagare under det första loppet samlade vi in över 1 150 000kr till Radiohjälpen.


Delta utifrån egna förutsättningar
Som deltagare är alla välkomna att vara med och göra Coronatrampet till sitt eget lopp och sätta egna mål utifrån sina egna förutsättningar. Du väljer själv om du önskar att cykla på stadscykel, landsvägscykel, MTB, el-cykel, höghjuling eller annan typ av cykel.

- När vi startade upp Coronamilen var vi fast bestämda om att det skulle vara en engångsföreteelse och att vi hoppades att de vanliga loppen skulle återupptas inom kort. Med ett enormt engagemang kunde vi dock inte hålla oss och efter att arrangerat Coronamilen - Den 2:a milen, har vi nu glädjen att presentera Coronatrampet. Ett cykellopp där vi hoppas kunna engagera cyklister runt om i Sverige och världen, och samtidigt stödja Barncancerfondens arbete genom Team Rynkeby - God Morgon. Vi är nu spända på att se vad cykel-Sverige kan bidra med i denna fortsatt knepiga tid - kan vi slå löpar-Sverige och engagera fler cyklister runt om i vårt avlånga land?, säger Marcus Andersson avslutningsvis.

För mer information om loppet och anmälan, läs mer här: www.coronamilen.com

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram