<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-04-2021

Deltagare byter medborgarskap för att komma till ParisTeam Rynkeby Färöarna blir ”Team Rynkeby les îles Féroé”, efter att samtliga deltagare i laget fått franskt medborgarskap. Detta för att kunna göra den årliga turen till Paris i sommar.På torsdagkvällen samlades hela det färöiska Team Rynkeby-laget på det franska konsulatet i Tórshavn för att ta det franska medborgarskapstestet.

Efter dialog med den franska honorärkonsulen på Färöarna har laget beslutat att ansöka om tillfälligt franskt medborgarskap - den så kallade ”nationalité provisoire en république française”

Detta innebär att deltagarna under högst fem år formellt ändrar sin nationalitet från färöiska till franska.


Detta gör att laget kan kringgå alla coronarelaterade resebegränsningar eftersom alla deltagarna formellt måste ”åka hem” till Paris.

- Jag cyklar ibland med den franska konsulen, och det var han som sa till mig att det kunde vara en möjlighet. Och efter ett kort samråd i laget, kom vi överens om att medborgarskap inte är så viktigt heller, om det innebär att vi kan komma till Paris i sommar, säger säger Rúni Noël (tidigare Juul, red.), lagkapten på det nya Team Rynkeby les îles Féroé.

Lucka i planen
Det har dock tagit lite arbete att göra sig redo för medborgarskapstestet.

- Vi har inte tränat mycket på cykeln i år, då vi har tillbringat de flesta kvällarna under vintern för att öva inför testet - men lyckligtvis gick det ju som önskat för de flesta av oss. Bara vår servicechef kommer att ompröva, säger Rúni Noël.

Efter testet på torsdagen har lagkaptenen dock upptäckt en liten lucka i planen.

- Nu är vi franska medborgare. Så vi vet faktiskt inte riktigt om vi kan komma tillbaka till Färöarna igen. Men jag tror det ordnar sig. Just nu ser vi bara fram emot att kunna komma till Paris i sommar, säger han.

Kan användas någon annanstans

Den färöiska bluffen är en överraskning för Team Rynkeby-stiftelsens chef, Carl Erik Dalbøge.

- Vi har pratat länge om att det kan vara intressant att få ett franskt team med i projektet. Men jag hade inte i min vildaste fantasi föreställt mig att det redan skulle bli sommar, säger han.

Carl Erik Dalbøge förnekar dock inte att bluffen kan användas i fler lag.

- Jag är helt öppen för det. Om deltagarna i de enskilda lagen kan komma överens om att ansöka om franskt medborgarskap skulle jag vilja köra till Paris med 59 franska lag i sommar, säger Carl Erik Dalbøge.

Den nya franska tröjan ”Team Rynkeby les îles Féroé” har just börjat säljas och kommer att säljas resten av dagen den 1 april 2021.

Köp här...

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram