<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 19-12-2020

Deltagare cyklar redan nu i Paris - från vardagsrummet

Trots pandemitider och rådande restriktioner verkar både tränings- och insamlingsmotivationen vara på topp i Team Rynkeby - God Morgon-lagen. Michael Klein är en av de många deltagarna som på veckobasis cyklar hemma i vardagsrummet, uppkopplade till virtuella cykelbanor på tv-skärmen. 


Hur håller man igång ett engagemang i ett cykellag när man inte kan träffas och träna fysiskt? Hur bibehåller man engagemanget kring insamlingen när man inte kan arrangera insamlingsevenemang? Svaret verkar onekligen vara - digitalt. Michael Klein är ansvarig för TRCC Sverige, en cykelklubb som är öppen för forna och nuvarande deltagare från Team Rynkeby - God Morgon. Utöver det ansvarar han för att regelbundet arrangera digitala cykelträningar via plattformen Zwift. Gruppen för TRCC har i skrivande stund ca 688 medlemmar, som varje vecka har möjlighet att delta på gemensamma träningar, oavsett var i världen de befinner sig. - Det är fantastiskt roligt att kunna cykla tillsammans, och att man cyklar i verkliga miljöer, även om det är virtuellt. Oavsett om man cyklar i London, New York eller Paris, så är stämmer rutterna överens med verkligheten. Vissa platser har jag cyklat på i verkliga livet och har märkt att banan verkligen är den samma. Samma lutning i backar, samma kurvor, berättar Michael Klein. Möjlighet för sponsorer att delta

Det finns även en öppen grupp för publik cykling, där vem som helst kan delta. - I gruppen ”Team Rynkeby Social Ride”, kan man även bjuda in andra gäster att komma och cykla med oss. Det kan vara sponsorer eller eventuellt blivande deltagare för nästkommande år. Vi kör alltid i ett klassiskt Team Rynkeby-tempo, så att många ska ha möjlighet att hänga med, säger Michael Klein. De digitala träningarna bidrar inte bara med gemenskap inom laget, utan även utanför landsgränserna.

- Vi använder oss utan både chatt och videosamtal, vilken gör att vi kan prata med varandra under själva cyklingen. Detta är helt fantastiskt, då det har gjort att man kan sitta på sin cykel hemma i vardagsrummet, samtidigt som vi cyklar till andra Team Rynkeby-deltagare från t.ex. Island eller Norge. Detta bidrar till att man kommer mycket närmare fler deltagare, som man aldrig träffat i verkligheten. Vi håller tummarna för att vi ska kunna träffas i Paris i sommar, berättar Michael Klein. Michael berättar vidare att de rådande restriktionerna inte tills synes har påverkat engagemanget i laget. - Jag är så oerhört imponerad av allas engagemang, med tanke på hur tuff den rådande situationen är. Alla som är med är otroligt engagerade. Vi i Kristianstad-laget är färre deltagare än de flesta lag, vilket innebär att alla får vara med och kämpa och bidra till insamlingen. Alla deltagare är oerhört duktiga på att både dra in sponsorer till insamlingen och att hålla igång med träningen, säger Michael Klein. 


Digitala insamlingsevenemang
Plattformen öppnar även upp möjligheten för digitala cykelevenemang. Under lördagen den 19e december hölls ett evenemang på Zwift, arrangerat av ambassadören och äventyraren Aron Andersson. Evenemanget arrangerades i tre olika startgrupper med olika tempo, för att alla ska ha möjlighet att delta.

- Jag tror absolut den här formen av hemmaträning kommer att leva vidare även till kommande år, även om vi har möjligt att ses igen fysiskt. Den här typen av träning skapar så mycket möjligheter, både träningsmässigt och insamlingsmässigt, säger Michael Klein avslutningsvis.

 
Det här är Zwift

 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram