<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 12-07-2014

Den hårdaste turen någonsin

Det är en lugn Team Rynkeby-direktör som i dag kan sätta en status över välgörenhetscykelagens 13:de tur till Paris.

Det är nu en månad sedan som Team Rynkeby anlände till Paris efter sju dagars strapatser ner genom Europa.

Välgörenhetscykelagets 13:de tur till Paris till fördel för barn med cancer och deras familjer kommer att bli ihåg kommet för två saker: Regnet och kölden, detta säger Carl Erik Dalbøge direktör i Team Rynkeby Fonden.

- Där är inget tvivel om att det har varit den hårdaste och mest påfrestande turen någonsin. Regnet och kölden har påverkat oss alla, och riktigt många cyklister – även de starkaste – har lidit av kölden på vägen ner, säger Carl Erik Dalbøge.

Det brutala vädret har dessutom medfört en hel del olyckor.

- Vi har haft många omkull åkningar i år – flera än det brukar vara. Och det var dessvärre flera cyklister som fick sluta sin resa i förtid på sjukhuset med armen i gips.

När du är pressad så mister du lättare koncentrationen, och jag tror att det är det som har legat till grund till att det skedde olyckor ett flertal gånger, säger direktören.

Tillfreds med avvecklingen
Till trots för regn och de olyckor som har varit så är direktören tillfreds med avvecklingen av årets tur.

- Solen bröt igenom precis innan vi nådde Invalidkyrkan och det var i det närmaste symboliskt. Det var som om när alla cyklisterna kom i mål och fick träffa sina nära och kära så var alla uppoffringar som glömda, säger Carl Erik Dalbøge som nu kommer att lägga tid på att utvärdera turen.

- Vi hade i år särskilda krav på oss till infärden i Paris som inte löpte helt efter planen. Vi kommer att lägga tid på att undersöka hur vi kan göra det ännu bättre till kommande år. Nästa år kommer vi att vara ytterligare 250-300 cyklister och det kommer inte att bli lättare att klämma alla lagen genom Paris myllrande trafik kaos, säger han.

Om du vill delta i Team Rynkeby tur till Paris 2015 så skall du ansöka innan den 20. augusti.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram