<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Malmö - 18-06-2015

Den välgörande påsen – En halv miljon till Barncancerfonden

26 st ICA-butiker i Värmland slöt ett framgångsrikt samarbete tillsammans med Team Rynkeby Jönköping där man tillsammans samlade in hela 913 000 kr till Barncancerfonden. Team Rynkeby Malmö såg detta som ett lysande koncept och ville göra detsamma med Ica handlarna i Skåne.

- Målet med samarbetet är att samla in över 500 000 kr till Barncancerfonden. För oss ICA-handlare är det viktigt att göra skillnad och att vara med att stötta Barncancerfonden är väldigt viktigt för oss eftersom det är en god och nödvändig sak, säger Peter Berlin ordförande för Sveriges ICA-handlare.

Totalt medverkar tio ICA Kvantum handlare runt om i Skåne, från Ystad i söder till Klippan i norr. De tio ICA handlarna såg samarbetet tillsammans med Team Rynkeby Malmö som en självklarhet och hoppade snabbt på tåget.

- Många i vår närhet har barn som drabbats och som sett sjukdomen på nära håll. Jag har själv stött på många drabbade barn på sjukhuset i Lund där jag själv behandlats för sjukdomen, kronisk lymfatisk leukemi. Jag har upplevt och sett denna helvetiska sjukdom på nära håll. Att se cancerdrabbade barn berör alla och ingen vill inte se någon hamna i denna situation, därför är det väldigt viktigt att stötta insamlingen till Barncancerfonden, fortsätter Peter.

150 000 påsar finns sedan förra veckan ute i samtliga tio ICA-butiker och kostar 5 kr styck, där 50 öre är produktionskostnad, 1 kr är moms och 3,50 kr går oavkortat till Barncancerfonden. 15 000 påsar har redan sålts sedan de kom ut i butikerna i slutet av förra veckan.

- Vi har fått otroligt positiv respons från våra kunder. Väldigt många kunder köper inte bara en påse utan flera. Många vill göra skillnad och det visar de verkligen, avslutar Peter.

Att göra skillnad i vardagen kan vara väldigt enkelt. Genom att välja den gula, välgörande påsen nästa gång du handlar bidrar du till att göra skillnad!

Påsarna finns tillgängliga hos dessa 10 ICA-handlare:

ICA Kvantum Toppen Höllviken
ICA Kvantum Vellinge
ICA Kvantum Sjöbo
ICA Kvantum Tomelilla
ICA Kvantum Södra Sandby
ICA Kvantum Hörby
ICA Kvantum Klippan
ICA Kvantum Karlssons i Svedala
ICA Kvantum Emporia Malmö
ICA Kvantum Ystad

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram