<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 18-03-2019

En kvarts miljon skolelever springer för svårt sjuka barn

Hela en kvarts miljon skolelever är startklara för att springa Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet, som kommer att arrangeras på 924 skolor runt om i Norden. Ännu ett år är intresset för att delta i välgörenhetsloppet rekordstort.

245 000 skolelever kommer att snöra på sig löparskorna i vår, när Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet arrangeras på inte mindre än 924 skolor runt om i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Rekordstort intresse för Skolloppet
Det är en ökning på 16 procent från föregående år och det högsta antalet deltagare i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppets historia någonsin. I Sverige och Finland arrangeras loppet den första fredagen i maj, därmed den 3e maj i år, medan i Danmark och Norge arrangeras loppet fredagen före påsklovet. - Det glädjer mig att se att vi har ett fortsatt stort intresse för loppet och att allt fler skolor vill delta, men även att så många skolor fortsätter att delta år efter år. Flera skolor efterfrågar att genomföra loppet i repris och vi ser det som ett fint betyg. Lagdeltagarna i Team Rynkeby - God Morgon gör ett fantastiskt arbete och ett stort jobb för att underlätta för skolorna som deltar, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager i Team Rynkeby - God Morgon Sverige.

Alla kan delta 

Inför loppet har eleverna möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp (t.ex. 2-3 kronor) per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med loppet. I Sverige går varenda krona oavkortat till Barncancerfonden. Paul Chronqvist Svensson framhäver dock att det inte är en tävling mellan eleverna om vem som samlar in mest pengar.- Det är otroligt viktigt att det framgår till eleverna att det här loppet inte handlar om vem som samlar in mest pengar eller vem som springer flest varv. Loppet handlar om att man sätter barncancer på skolschemat och pratar om värdet av att hjälpa andra. Endast genom att delta i loppet, kommer eleverna att bidra till en enorm uppmärksamhet kring barncancer runt om i landet. Alla har möjlighet att göra en insats genom att bara delta, säger Paul Chronqvist Svensson.

Ett viktigt lopp för en viktig sak
Eric Ulesköld, 17 år och Julia Olsson, 16 är två ungdomar som båda förstår värdet av loppet. Båda två drabbades i ung ålder av cancer, men har tack vare framgångsrik forskning överlevt sjukdomen. I filmen berättar de för eleverna varför deras engagemang är viktigt och vad pengarna går till. I år cyklar dessutom Eric tillsammans med sin pappa Niclas Ulesköld tillsammans till Paris, i Team Rynkeby - God Morgon Malmö.
 
OBS. Notera att från och med 2019 sker Skolloppet på olika dagar runt om i Norden. Stöd eleverna i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet

Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet arrangeras den 3e maj. Om du vill stötta en skola eller om du är sponsor till ett barn, kan du ge ditt bidrag här: www.team-rynkeby.se/stodskola. 

Förra årets samlades ca 20 miljoner SEK in till svårt sjuka barn i samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. Fakta antal deltagare i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet: 


Sverige: 384 skolor / 106.000 elever
Danmark: 305 skolor / 94.000 elever

Finland: 178 skolor / 33.000 elever
Norge: 57 skolor / 12.000 eleverOm Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet:

• 
Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar direkt till Barncancerfonden. 


• Loppet, som arrangeras av Team Rynkeby Fonden, bygger på idéen om att eleverna ska göra någonting gott för sig själva, samtidigt som de gör något gott för någon annan. 


• Innan loppet har eleverna möjlighet att teckna mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet.


• Under de tre år som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in över 11,8 miljoner kronor till Barncancerfonden. 


 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram