<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-07-2017

En punkterad lunga stoppade inte Erik från att cykla till Paris

I julas konstaterade läkarna att Erik Palmgren hade drabbats av pneumothorax - i mer vardagligt språk kallat lungpunktering. Kampen tillbaka och upp på sadeln har varit lång, men tack vare ett stort stöd från lagkamrater och familj befinner han sig nu på de tyska landsvägarna tillsammans med Team Rynkeby Göteborg. 



Etapp 1: Kiel-Stemmen. Erik Palmgren sökte till Team Rynkeby i somras, med en tanke om bidra till att fler barn överlever sin cancer. Vad han inte visste då, är att hans resa skulle bli så mycket mer. 



När Erik i höstas började må sämre och tappa ork, förstod han först inte att någonting var fel. Det var först när hans hustru en dag sa att han var helt grå i ansiktet och det pep när han andades, som han gjorde ett besök hos läkaren. Då kom det tuffa beskedet - hans lunga hade totalt kollapsat.

- Läkarna berättade att det var mycket värre än de först trodde, förklarar Erik. De hade hittat en missbildning mellan lugnan och aortan, som var livshotande. De hittade även massor med blåsor på lungan, som de skar bort. Till slut kunde de inte skära bort mer, för då hade det inte funnits någon lunga kvar. 



Inte utan laget


Erik berättar om hur saker sätts i perspektiv när man svävar mellan liv och död. Han berättar att Team Rynkeby Göteborg betytt oerhört mycket för honom under hans sjukhustid, men även under rehabiliteringen och vägen tillbaka. 



- Det är nästan obeskrivligt vad laget har betytt för mig, säger Erik. När jag låg inne på sjukhuset, så spelade de in videoklipp där de sjöng och berättade att de saknade mig i laget. När jag hade det som jobbigast tittade jag på det videoklippet säkert hundra gånger. Jag visste inte om jag skulle överleva i det läget. Det var verkligen skittufft. 



Blev inte som han tänkt sig
Erik har cyklat landsvägscykel i över 10 år och ansökte till projektet i hopp om att en rolig träningsutmaning och för att bidra till insamlingen till Barncancerfonden. 



- Jag hade aldrig någonsin varit i den fysiska form jag är idag om det inte vore för laget, de har varit enormt stöttande, säger Erik. Jag gick med i det här projektet för att rädda liv - men jag visste inte att jag skulle få mitt eget liv räddat. 



Framme i Stemmen
Efter 189 km mår Erik fortfarande bra, dock en aning trött i kroppen. Men tack vare härlig stämning i klungan, solsken och medvind längst de tyska landsvägarna är han tillsammans med de andra deltagarna i Team Rynkeby Göteborg nu framme vid dagens första etapp Stemmen. Nästa etapp - Wallenhorst!

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram