<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 08-07-2015

Enbent cyklist besegrade Mur de Huy

Firandet utbröt på Mur de Huy då den benamputerede Team Rynkeby cyklisten Sören Birk, besegrade den legendariska backen i Belgien i onsdags.

Det var en rörande scener som utspelar sig på toppen av Mur de Huy, som Team Rynkeby passerade den legendariska backen i Belgien tidigare i onsdags.

Hundratals cyklister och servicepersoner hade tagit sig upp på toppen av kullen för att stötta och heja fram sin benamputerade lagkamrat, Sören Birk. Den 26-åriga datateknikern från Tørring fick sitt högra ben amputerat som barn på grund av en cancertumör, benet amputerades så högt att han inte kan använda en protes.

Han skulle därför försöka besegra 1300 meter kulle med ett ben, och uppdraget lyckades.

Omgiven av flera lagkamrater som var redo att ge honom en knuff vid behov skär Søren Birk upp genom folkmassan till toppen av Mur de Huy, heja ropen bar honom de sista metrarna till mållinjen, där Rodriguez segrade i måndagens etapp av Tour de France.

Emotionella minuter
På toppen störtade Sören Birk i asfalten av utmattning blev omkramad av hans lagkamrater i några känslomässiga minuter på Mur de Huy.

- Det var svårt, men vi lyckades, pustar Søren Birk fram när han efter några minuter hade återhämtat andningen.

- Det var bara så coolt att bli påhejad av så många människor, det gjorde att jag gav det sista jag hade. Jag fruktade verkligen denna kulle, men jag trodde faktiskt inte att det var så illa, säger han.

- Det var så viktigt för mig att komma upp eftersom det är en så legendarisk kulle. Det är en kulle som vi har hört så mycket om, så det var målet för resan att komma hela vägen upp, säger Søren Birk.

En stolt lagkapten som bevittnade Søren Birks bedrift på nära håll var Ole Nikolajsen som är lagkapten för Team Rynkeby triangeln. Han var bredvid sin cyklist hela vägen uppför kullen.

- Det här har vi arbetet på de senaste åtta månaderna. Målet var att vi skulle försöka få Søren hela vägen upp med lite hjälp, men han tillät oss inte ens att hjälpa honom - bara lite på de brantaste platserna, säger Ole Nikolajsen

- Det var väldigt rörande att f å vara med om det här. Mottagande vi fick på toppen, är en av de mest överväldigande händelserna jag har varit inblandade, fortsätter han.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram