<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 08-07-2017

Ett besök hos barnen vi kämpar för

Prolog, Göteborg: Team Rynkebys Tour de Paris är i full gång och för tre av lagen var en av de första etapperna Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg. Under lördagseftermiddagen steg över hundra färgglada ballonger mot skyn, när Team Rynkeby Göteborg, Sjuhärad och Värmland besökte de barn som just nu kämpar för livet.

Utanför Drottning Silvias Barnsjukhus samlades idag nästan 100 gulklädda cyklister, för att vinka farväl till de barn och familjer som just nu vistas inne på avdelningen. Det blev ett känslosamt ögonblick för många. Niclas dotter vann över sin sjukdom

För deltagaren Niclas Karlsson blir det tredje året i projektet. För honom har engagemanget i Team Rynkeby blivit ett sätt att ge tillbaka, efter att själv fått erfara att få mardrömsbeskedet. När dottern Elsa var sex år fick hon diagnosen Langerhans Cell Histiocytosis - en cancerrelaterad sjukdom. 

- Det är bara ett barn på miljonen som får LCH, förklarar Niclas. I Elsas fall har det gått bra och jag är oerhört tacksam över det. Vi hade tur, då Elsas tumör var godartad och hon är nu friskförklarad. Men det har varit en tuff tid, vilket har gjort mig väldigt ödmjuk. Att engagera sig i Team Rynkeby känns som ett fantastiskt sätt att ge tillbaka.

Att möta barnen man kämpar för

För Niclas är inte Drottning Silvias Barnsjukhus en främmande plats, då mycket tid spenderats där både före och efter Elsas sjukdomstid. Utöver engagemanget i Team Rynkeby är han också med och arrangerar fikakvällar på barncanceravdelningen. Men för många av deltagarna i projektet är det första gången de kommer i kontakt med de drabbade barnen.

- Jag tror att det är en fin möjlighet för deltagarna att få komma till sjukhuset och möta de barn som de kämpar för, säger Niclas. Några i laget har även varit med som volontärer under fikaträffar på avdelningen, och de har tyckt att det varit fantastiskt - att verkligen få träffa barnen. Jag tror det ger många ett perspektiv på saker.

Avvinkning och vidare mot Kiel
Efter ballongsläpp och avvinkning till barnen på Drottning Silvias Barnsjukhus cyklade alla lagen vidare ner mot stan. Där rundade cykelkortegen Poseidon, rullade vidare ner längs Avenyn och sedan ner mot Sjömagasinet där nära och kära välkomnade dem med applåder. Kramar och lyckosparkar delades ut innan lagen cyklade vidare in på färjan, för att påbörja resan ut i Europa.  

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram