<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 07-01-2021

Få julgranen upphämtad - och bidra till barncancerforskningen

För fjärde året i rad hämtar deltagare från Team Rynkeby - God Morgon upp julgranar, i utbyte mot en summa pengar. Samtliga intäkter kommer oavkortat att gå till insamlingen till förmån för Barncancerfonden.

I fjol samlades det in närmare 200 000 kronor i samband med julstädningen runt om i svenska hem. Strax över 1000 julgranar hämtades upp, i utbyte mot en summa, som oavkortat gick till Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden. I år är insamlingsinitiativet tillbaka, med fler lag än någonsin som engagerar sig.


Dubbelt så många granar i år
Initiativet startade redan 2016, då en av deltagarna i välgörenhetsprojektet auktionerade ut sig som jultomte till förmån för insamlingen. Men när julen väl har varit ska den ju även städas ut, något som deltagare i välgörenhetsprojektet tagit fasta på.


- Att slänga ut julgranen brukar vara ett omständigt problem för många. Den barrar i bilen, den ska fraktas till rätt plats och det tar tid. Micael Wiklander, en av personerna som deltog i tomteauktionen kontaktade mig och beskrev idén om hur vi kunde förenkla processen för familjer, samtidigt som det bidrog till insamlingen till Barncancerfonden, berättar Tobias Guldstrand, som under flera år auktionerat ut sig själv som jultomte till förmån för insamlingen till Barncancerfonden samt engagerat sig i julgransupphämtningen.

Första året genomfördes granupphämtningen endast i region Sjuhärad, men i år kunde även bosatta i Göteborg, Halland, Helsingborg, Kalmar, Mönsterås, Kristianstad, Jönköping, Karlstad, Malmö och Skaraborg bli av med granen och samtidigt bidra till välgörande ändamål.

- I fjol samlade vi in strax över 1000 granar, men vi fick även ett par extra granar när vi åkte runt. Folk uppmärksammade initiativet och började därmed ställa ut sina granar också, när de insåg vad vi höll på med, förklarar Tobias.

För att få granen upphämtad behövde man swisha minst 150 kronor till insamlingen, men snittet låg strax däröver.

- Förra året fick vi ca 200 kronor i snitt per gran ungefär. Det är roligt att ännu fler lag har hoppat på i år, då det förhoppningsvis kommer generera ännu mer pengar till Barncancerfonden. Än så länge har vi nått upp i det dubbla antalet granar som ska hämtas upp, jämfört med förra året. Det är roligt att så många vill engagera sig och bidra till detta, säger Tobias avslutningsvis.I dessa områden kan du få din gran upphämtad: 


Göteborg 16-17 januari

Halland 10e januari 

Helsingborg 10e januari
Jönköping 9-10 januari
Kalmar/Mönsterås 10e januari
Karlstad 10e januari 

Kristianstad 9-10 januari 

Sjuhärad 10e januari
Skaraborg 9e januari Malmö 9-10e januari 

Boka din upphämtning här:

https://www.utmedgranen.se/Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram