Faluborna Susanne och Håkan har cyklat hela vägen från Dalarna ”Man får ju börja där man bor”
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 04-07-2018

Faluborna Susanne och Håkan har cyklat hela vägen från Dalarna ”Man får ju börja där man bor”

Paret Susanne Bata Sundin och Håkan Byrde har startat från den nordligaste punkten av alla svenska TR-GM-lag, då de har trampat hela vägen från hemstaden Falun. ”Ska man cykla till Paris, då får man ju börja där man bor”, säger paret från Dalarna. När Håkan Byrde och Susanne Bata Sundin bestämde sig för att cykla till Paris tillsammans med nyetablerade laget TR-GM Dalarna, bestämde de sig ganska snabbt för att det var hela vägen från Falun som gällde.

- Jag minns så väl att jag satt på första informationsträffen som arrangerades, och att jag satt hela mötet och väntade på att de skulle säga var rutten startade någonstans, berättar Håkan. Till slut frågade jag, och då insåg jag att den officiella rutten för laget skulle börja med färjan från södra Sverige till Tyskland. Men då föddes en idé. Susanne instämmer helt med sambon, som också hon ville cykla hela vägen från Falun.

- Man säger ju ändå att man ska cykla till Paris, då får man ju starta där man bor tycker jag, säger hon. Givmilda sponsorer
I och med starten i Falun, har de varit de två personer som cyklat från den allra nordligaste punkten av alla i alla svenska lag. Det innebär att laget färdas ungefär 200 mil, från hemstaden till den franska huvudstaden. 

Men de båda har helt olika cykelerfarenheter. Medan Håkan har cyklat mycket, så har Susanne endast cyklat sedan april samma vår. Men det var ingenting som avskräckte henne, berättar hon.

För att kunna genomföra resan, utan att det skulle bli en alltför stor kostnad har Susanne lagt ner tid på att kontakta sponsorer, vilket gör att de i princip har kunnat bo gratis hela vägen ner till Tysklands-färjan, där resten av laget mötte upp dem. - Det har verkligen varit toppen! Alla har varit så givmilda och velat stödja vårt projekt, så vi har mötts av en helt otrolig värme. Ett av hotellen hade öppnat upp sin Spa-avdelning och ett annat gav oss jacuzzi på rummet. Vi har upplevt att människor gärna ville hjälpa till - inte för vår cykling, utan för vårt syfte. Många lag har öppnat sina hem


De berättar även att de fått ett otroligt stöd från andra deltagare från andra lag i Sverige. - På midsommarafton hade Mattias från TR-GM Stockholm upp i Smedjebacken och drog oss några mil. Han har sommarstuga i krokarna och hade läst om oss i dagens tidning. När vi sedan närmade oss Motala mötte vår lagmedlem Helena upp oss de tre sista tunga milen. Hon hade även ordnat med boende åt oss hos en släkting, berättar Susanne och fortsätter; - I Rörvik möttes vi upp av Bengt och Dennis från TR-GM Växjö, som drog oss några mil. På kvällen blev vi bjuda på grillmiddag hos Bengt och Gunnel, medan Dennis tvättade, smorde och pumpade våra cyklar. Dagen efter startade Dennis med oss och drog oss ända till Älmhult, där Anne från TR-GM Växjö bjöd på lunch. När paret senare kom till Malmö hade de två dagar med återhämtning inbokade, men hade svårigheter att få sponsring på mer än en natt. - Då kom Jörgen från TR-GM Malmö och ordnade boende i Falsterbo, berättar Susanne. Vi har mötts av så mycket värme, glädje, positivitet och kärlek längst med vägen. Fler deltagare som startar i Falun

Håkan och Susanne tror båda att det väckts ett intresse gällande att cykla hela vägen från Falun till Paris.

- Men det hade varit otroligt skönt med en följebil med, säger Håkan. När saker går sönder, är det väldigt praktiskt att ha allting med sig. Vill du också cykla nästa år till Paris? 

År 2019 kommer det finnas lag i följande regioner/städer:

Team Rynkeby - God Morgon Dalarna
Team Rynkeby - God Morgon Göteborg
Team Rynkeby - God Morgon Halland
Team Rynkeby - God Morgon Helsingborg
Team Rynkeby - God Morgon Jönköping
Team Rynkeby - God Morgon Kalmar
Team Rynkeby - God Morgon Kristianstad
Team Rynkeby - God Morgon Linköping
Team Rynkeby - God Morgon Lund
Team Rynkeby - God Morgon Malmö

Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärad
Team Rynkeby - God Morgon Skaraborg
Team Rynkeby - God Morgon Stockholm
Team Rynkeby - God Morgon Täby
Team Rynkeby - God Morgon Värmland
Team Rynkeby - God Morgon Växjö
Tillbaka

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram