<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 13-07-2017

Fantastisk stämning på toppen av Mur de Huy

Till skillnad från gårdagens ösregn, stod solen idag högt på himlen i Belgien där många av Team Rynkeby-lagen idag har befunnit sig för att bestiga den ökända backen Mur de Huy. Etapp 5: Genk-Dinant Längst med backen står nära och kära till deltagarna och hejar. Det viftas med vimplar och applåder hörs långa vägar, när deltagarna trampar sig upp för den 1300 meter långa backen. Serviceteamet står och ropar hur många meter det är kvar till matdepån som finns uppe på toppen. Ett av de många lag som tog sig an backen under dagen var Team Rynkeby Jönköping. Det märks att det finns en stark lagkänsla i teamet, och vikten av att alla känna att de fixar varje etapp. Lagkaptenen Angelique Carlsson cyklade idag upp för Mur de Huy för fjärde gången. - De flesta i laget tog sig nog upp på ett eller annat sätt idag, även om några fick sätta ner foten för att kunna fortsätta, säger hon. Men det finns ju saker som är viktigare i detta projektet. Det är ju bara en backe. 

Ett lag med hjärtat i fokus
Angelique berättar att hon hoppas på att hon skapat ett lag med fokus på rätt saker, som hon beskriver det.

- Det är väldigt mycket hjärta i år i projektet, vi har ju också en med i teamet som är personligt drabbad. Det har varit fokus på insamlingen och det egentliga syftet med detta, men vi har såklart också tränat väldigt mycket. Kanske just idag blir det lite tävling uppför backen, men på en lagom nivå - inte någon hets.


Belöning på toppen
Högst uppe på toppen av backen har det passerat flera hundratals gulklädda cyklister, som alla kämpat sig uppför muren. Det vankas stor grillfest och det delas ut korv och hamburgare till hungriga deltagare. Belöningen kommer lägligt för deltagarna, som alla fått svettats rejält i solen.
- Den var ju jättebrant där vid 26 procent, och då trodde man att den skulle plana ut men sedan var den nästan lika brant hela vägen upp till toppen. Men sedan såg man alla som stod och hejade på i backen och då var det ju bara att köra på, säger Oskar Lindholm, som idag provade backen för första gången. Vidare mot Frankrike
Imorgon korsar många av lagen den franska gränsen. Det har trampats många mil den här veckan, och nu är det bara två dagar kvar tills deltagarna når målgången i Paris.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram