<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 07-04-2017

Fantastisk stämning under Team Rynkeby Skolloppet

Den 7 april snörade över 40.000 svenska skolelever på sig löparskorna för den goda sakens skull när Team Rynkeby Skolloppet gick av stapeln. I Helsingborg var stämningen på topp när över 8000 barn och ungdomar från 29 skolor arrangerade loppet runt om i staden. I Laröd i norra Helsingborg samlades elever från Larödskolan och Holstagårdsskolan, för att tillsammans springa loppet runt en liten sjö i närområdet. På plats fanns grillad korv med bröd, juice, en nallemaskot och festlig musik som ljöd ur högtalarna. Längst med den 600 meter långa slingan stod lärare, gulklädda Team Rynkeby-deltagare och anhöriga och hejade på. 


ALLA GÖR SITT BÄSTA FÖR DEN GODA SAKENS SKULL

Linda Kumlin och Lars Andersson är klassföreståndare i årskurs 7 och fanns på plats under dagen.

- Det är särskilt roligt att se de elever som vanligtvis inte brukar vilja springa, för de tar i extra mycket idag, berättar Lars. Eleverna peppar varandra och det är fantastiskt att se. Även de barn som inte kan vara med och springa vill ändå engagera sig. Några räknar varv, andra prickar av deltagarna och någon har tagit på sig rollen som nallemaskot. STOR GEMENSKAP
- Det blir lite som en fadderaktivitet en sån här dag, när lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet samlas och gör en gemensam tillställning, säger Linda. Det är roligt när man kan göra ett lite större evenemang, där två skolor möts och genomför detta tillsammans. Barnen förstår syftet med loppet och anstränger sig därför lite extra - vilket är superroligt att se!

Liv, Agnes och Astrid är alla sex år gamla, går i förskoleklassen och var med som deltagare i loppet.

- Det är bra att man springer många varv, för då samlar man in mer pengar och kan ge medicin till de sjuka barnen, förklarar Agnes. Hennes kompisar håller med. De berättar också att det är roligt att det är barn från olika klasser och skolor som är med.

- Jag fick krama nallen, men jag vet vem det är i den! Det är Estelle i nian som har klätt ut sig, säger Liv.

MÅNGA BÄCKAR SMÅ
På plats vid grillen står Mikael Karlsson, cyklist i Team Rynkeby Helsingborg och grillar korv till de barn som sprungit färdigt loppet. Han har haft stor delaktighet i planeringen kring Skolloppet och är mycket positiv till resultatet av dagen.

- Det är otroligt roligt att se att så många engagerar sig en sådan här dag, säger han. Förutom själva insamlingen till Barncancerfonden, så är den här typen av aktiviteter ett fantastiskt sätt att få barnen att komma ut och röra på sig. Man hör hur barnen utmanar och peppar varandra till att springa.

GE DITT BIDRAG
Förra året samlades 23,1 miljoner SEK in i samband med loppet. Vill du hjälpa en skola att stödja Barncancerfonden via Team Rynkeby Skolloppet? Ge ditt bidrag via www.team-rynkeby.se/gebidrag senast den 28 april. Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram