<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Stockholm - 31-01-2014

Fitnessgalan Stödjer Kampen Mot Barncancer

Fitnessgalan, ett event inom fitness och hälsa som arrangeras i Globen 9-11 maj, går in som samarbetspartner till det internationella välgörenhetensprojektet Team Rynkeby.

Fitnessgalan, som arrangeras första gången våren 2014, förutspås att bli ett av Europas mest prestigefyllda event inom fitness & hälsa.

Det årligt återkommande eventet äger rum i Globen i Stockholm, och öppnar för branschledande utställare att dela plats med spännande tävlingar och inspirerande föreläsningar inom ämnen som träning, kost och hälsa. För arrangörerna bakom Fitnessgalan är samarbetet med Team Rynkeby lika relevant som det är viktigt.

- Vi vill göra vad vi kan för välgörenhet. Då mässan handlar om träning och hälsa vill vi kunna hjälpa barn med cancer att må bättre, genom att hjälpa Team Rynkeby med insamlingen, berättar Robert Glamin som är en av arrangörerna bakom det efterlängtade eventet.

Fitnessgalans sponsar med monteryta under helgen, för utställning och möjlighet att samla in pengar på plats, samt medial exponering genom sociala medier och tidningar med god spridning. Det spännande resultatet av insamlingen presenteras på scenen i Annexet under mässan.

- Team Rynkebys insamling är viktig i kampen mot cancer. Då insamlingen går direkt till cancersjuka barn och anhöriga är insatsen viktig för Fitnessgalan, som anser att träning går hand-i-hand med hälsa. Vi stödjer mer än gärna alla som kämpar för bättre hälsa för barn, anser Binais Begovic (“Wolf” i TV4-programmet Gladiatorerna) som är en av arrangörerna bakom Fitnessgalan.

Under större delen av året ska deltagarna i Team Rynkeby inte bara göra sig redo för att cykla 120 mil till Paris. De åtar sig dessutom även att göra en insats för att samla in pengar till barn som lider av cancer och barnens familjer. Pengarna som samlas in i varje enskilt land doneras till den lokala barncancerorganisationen i landet. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden för bidrag till deras arbete i kampen mot barncancer.

Förra året skänkte Team Rynkeby över 27,3 miljoner SEK till barn med cancer i Sverige, Danmark, och Finland. Förhoppningarna inför årets satsning är stora, då samarbetet med Fitnessgalan erbjuder nya möjligheter i form av finansiella muskler och medial uppmärksamhet.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram