<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-06-2016

Fler sjuka barn kan glädjas åt Team Rynkeby miljoner

Barn med svår lungsjukdom kommer nu också dra nytta av Team Rynkeby välgörenhetsarbete i Danmark. Alla pengar som Team Rynkeby samlar in i samband med Team Rynkeby skolloppet 2017 kommer att gå oavkortat till Børnelungefonden.

Sedan starten 2002 har välgörenhets cykellaget Team Rynkeby cyklat till förmån för barn med cancer och deras familjer.

Men nästa år kommer man att ha en ännu bredare grupp av svårt sjuka barn som kan glädjas åt pengarna som Team Rynkeby samlar in.

Det är nu fastslaget efter det att Team Rynkeby Fondens styrelse vid ett möte i går kväll beslutade att de pengar som Team Rynkeby samlar i Danmark i samband med "Team Rynkeby skolloppet 2017", ska doneras oavkortat till Børnelungefonden.

- Tidigare har Team Rynkeby nästan uteslutande samlat pengar genom större sponsring från privata företag. Men med Team Rynkeby skolloppet har vi fått en helt ny insamlingsplattform där vi genom hundratusentals privata mikrosponsringar kan samla en stor mängd pengar. Med dessa nya pengar har vi övervägt att donera till- för oss - en ny grupp av svårt sjuka barn, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden.

 

I Sverige kommer intäkterna från Team Rynkeby Skolloppet fortsatt oavkortat att gå till Barncancerfonden.

Från 6,2 till 17.600.000. kr.
Team Rynkeby genomförde Team Rynkeby skolloppet som ett landsomfattande motions- och välgörenhetslopp för första gången 2015. Det året samlade 34.000 elever från 100 skolor in totalt 6,2 miljoner DKK för Børnecancerfonden.

Följande år ökade antalet deltagare har till 97.000 elever från 295 skolor, och donationen till Børnecancerfonden växte till motsvarande 17,6 miljoner kronor. Dessutom samlar Team Rynkeby in ett tiosiffrigt miljonbelopp på sina övriga aktiviteter.

- Vi fortsätter vårt nära samarbete med Børnecancerfonden i samband med alla aktiviteter utanför Team Rynkeby skolloppet, som vår tur till Paris som fortsatt kommer att hållas till förmån för barn med cancer. Således förväntar vi oss också att kunna hålla vår årliga donation till Barncancerfonden i samma nivå som tidigare, säger Carl Erik Dalbøge.

Måste säkerställa normalt liv
På Børnelungefonden välkomnar ordförande Sören Houman det faktum att Team Rynkeby kommer att vara med och sätta fokus på de tusentals barn som lider av allvarliga lungsjukdomar.

- Alla barn måste ha luft för att att springa och leka. I Danmark drabbas många barn av en allvarlig lungsjukdom - det kan vara både kritiska, livshotande lungsjukdomar och svår astma. Gemensamt för dessa lungsjukdomar är att de drabbade barnen och deras familjer inte kan leva ett liv som vi uppfattar som normalt - och deras vardag är fylld med svårigheter, säger Sören Houman och tillägger:

- Därför är det oerhört glädjande att Team Rynkeby nu kommer att bidra till att lyfta frågan kring barn med alvarliga lungsjukdomar.

Børnelungefonden har förbundit sig att använda minst 70 procent av de pengar som doneras genom Team Rynkeby skolloppet för forskning inom kritiska lungsjukdomar hos barn.

Team Rynkeby skolloppet hålls Fredag 7 April, 2017 - fredagen före påskhelgen. Det är gratis för alla skolor att anmäla sig och registrering sker här.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram