<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 12-11-2014

Första lag av 32 offentliggör sin tour-rutt

 

Team Rynkeby Trekanten har just presenterat sommarens rutt till Paris. Laget börjar med en 91 km prolog från Kolding 3 jul 2015.

1,221 km och 7534 höjdsmeter fördelade på en prolog och sju etapper. Det är utmaningen för Team Rynkeby Trekantens 54 cyklister när de den 3 juli 2015 ger sig ut på sommarresan till Paris till förmån för Barncancerfonden.

Laget är det första av Team Rynkeby: s 32 lag som nu presenterade årets Tour de Paris rutt.

Även om vägen från Kolding till Paris liknar förra årets rutt innehåller rutten 2015 ett antal förbättringar, säger Lars Nikolajsen rutt ansvarig för Team Rynkeby Trekanten

- Det är i stort sett förra årets rutt men med vissa justeringar så att vägen är mer optimalt i förhållande till de utmaningar och krav på säkerhet som utmaningen ställer oss inför. Det finns några passager som har ändrats så förhoppningsvis kommer årets cyklister att uppleva en ännu bättre rutt än föregående år, säger Lars Nikolajsen.

Holländska berg dagen innan "Muren"
Medan de flesta cyklister i Team Rynkeby ser fram emot Mur de Huy på 5: e etappen med lika delar rädsla och spänning så kan cyklisterna i Team Rynkeby Trekanten se fram emot två legendariska backar.

Under fjärde etappen på tisdagen skall nämligen cyklisterna över Cauberg, bland annat känd från vår klassiska Amstel Gold Race. Cauberg är ca. 1200 m lång och stiger i genomsnitt med 5,8 procent. Därmed är den på papper lite plattare än Mur de Huy som de flesta lag passera dagen efter på onsdagen.

- Även om backarna är tuffa i Ardennerna så ska alla klara av att komma över, försäkrar Lars Nikolajsen.

Team Rynkeby: s 14: e resa till Paris för Barncancerfonden slutar i den franska huvudstaden fredagen den 10 juli.

Se Team Rynkeby Trekantens rutt här.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram