<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 19-01-2016

Gamla julgranar gav tusentals kronor till barn med cancer

Det strömmade in med förfrågningar från hela landet när Team Rynkeby Næstved skrev på Facebook att laget skulle samla in folks gamla julgranar mot en donation på 50 kr.

De senaste två åren har Team Rynkeby Næstved sålt julgranar som en del av lagets insamlingsaktiviteter för Barncancerfonden.

Denna jul utökade det lokala Team Rynkeby laget denna service med att även erbjuda att hämta upp och ta hand om granen efter jul - och affären skulle visa sig vara mycket framgångsrik. När laget annonserade om julgransupphämtning på Facebook i mitten av december kom det in förfrågningar från hela landet. Hundratals människor ville ha hjälpa med att bli av med sina julgranar efter jul, säger Mikael Kastrup Hansen, vice lagkapten i Team Rynkeby Næstved.

- Facebook inlägget spred sig som en löpeld på Facebook, och i dagsläget har det setts av 50.000 personer. Vi har fått över 500 samtal från människor från hela landet som vill att vi hämtar deras gamla julgran, säger Mikael Kastrup Hansen.

Det var tyvärr inte alla som kunde få sin julgran upphämtad av Team Rynkeby Næstved.

- Vi var en grupp på 20-25 deltagare som har hämtat julgranar, och vi var tvungna att fokusera på Næstved området. Men på drygt en vecka har vi hämtat 350 julgranar och därmed samlat in nästan 20.000 kronor till Barncancerfonden, säger Mikael Kastrup Hansen.

Enligt vice lagkapten är det ingen tvekan om att Team Rynkeby Næstved kommer att erbjuda tjänsten igen till nästa jul.

- Inte nog med att vi har samlat en massa pengar för Barncancerfonden, vår lilla jul service har sprids en hel del glädje också. Vi har mottagits med idel breda leenden, och jag är övertygad om att idén framgångsrikt kan kopieras av våra Team Rynkeby kollegor i hela Skandinavien, säger Mikael Kastrup Hansen.

Team Rynkeby Næstved hämtade julgranar fram till den 4 januari 2016.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram